Cicások! Mik a lehetőségek? Hova fog elleni?
A macskám vemhes és hamarosan elleni fog szerintem ,mert úgy tudom 59 nap a kihordási idő. Eredetileg kóbor macska volt és befogadtuk, esténként le szokott menni az udvarra és nappal szokott fent lenni, de most télen meg amióta vemhes szinte folyton fent van és már nem is akar lemenni wc-zni , eddig mindig sírt az ajtónál ha ki akart menni de már nem,egyik nap oda ment a virághoz és kikaparta a földet, ezért kapott almot amit használ is.Ez a terhesség miatt lehet?
Melyikre van nagyobb esély , hogy az udvaron vagy a lakásban fog megelleni ?
Köszönöm
Szerintem ne engedd ki a házból. Nekem a macskám a tető alatti repedésbe szült meg a padlásra ahova nem lehet felmenni mert olyan kevés a hely. Ha kutakodtam akkor máshova vitte őket. Amikor a padláson voltak kb 2 hónapos korukban hoztam le őket de olyan kicsi volt a hely hason kellett csúszni és utána fekete voltam a portól. A kismacskák is azt szívták, és nem tudom meddig akarta őket ott tartani. Pedig szeretett és azt is megmutatta hova fog szülni csak épp én nem fértem oda. Szóval nem az esélyt kell számolgatni hanem biztosra menni.
Ja és ivartalanítsd mert nagyon sok macska van!
köszi a válaszokat !
Ivartalanítani mindenképp fogjuk ,meg akartuk is de, eddig kapott macskafogamzásgátlót szuriban , csak a télen elmaradt , gondoltuk télen nem fial és ezért vártunk az ivartalanítással tavaszig ...nem kellett volna, tényleg sok kóbor állat van , ő is az volt és egyik nap követett így került hozzánk. Hát , ha lesz 3 kiscica , 3 gazdi már jelentkezett azért :)
ÁÁÁÁ,nem hülye az a macsek,oda ellik ahol biztonságban érzi magát.
Én is dobozt szoktam letenni a konyhába rongyokkal,ruhával leterítve ,mellé teszem a kajáját és az innivalóját ,hogy szokja ,és ha elkezdi beleteszem,ha tudom többször elötte,hogy szokja.
A lényeg hogy mostanában ha közeledik az idő figyelj rá!!!
Hangos nyávogással lesz a cicus aztán elkezd valyúdni!Készits neki oda rongyal és szivaccsal kibélelt helyet!!Te is készülj ám elő!!Szülés közben oda mehetsz hozzó megnézni hogy mi a pálya!! Ha esetleg néha jön egy-két erősebb lökés neki, és ki akar menni a helyéről akkor fogd le!! Kaját ne rakj neki oda esetleg ha már minden elcsitult! Annyi a lényeg, hogy tiszta helyet készíts neki kibélelve és ha megszült akkor cseréld ki majd tisztára!!!
Szülés után ki ne engedd akkor se ha pl:este szültmeg!!Meleg helyen kell a mamának is lenni-e és a kicsiknek is!! Lény ott melete néha simogasd és szeretges őt!!Ha esetleg valami baj lenni szülés közbe azonnal hívd az állatorvost!
[link] itt több mindent elmondanak!!! segíthet!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!