Rnesos kérdése:
Arra várom az ötleteket, hogyan tudnám távol tartani az idegen macskákat az enyémektől?
Figyelt kérdés
A másfél éves kandúr cicámat (befogadott kizárólag kerti macskosz) üldözi egy hatalmas kóbor kandúr, teljesen rá van szállva. Ő lehet a környéken az Alfa hím, kétszer akkora mint az én cicám. Még a szomszéd kutyája is fél tőle.Olyan pofátlan, hogy még a nappali ajtó közelében elhelyezett cicalakban is megtámadta szegény Cirkámat (ő az én cicám). Még szerencse, hogy nem fér be, meg meghallottam a csatazajt. Egyszer meg beszorította a ház sarkába, még az sem zavarta, hogy kimentem. Szó szerint úgy téptem le a cicámról. Sajnos nem sikerült úgy megfognom, hogy igazából jól megérezze. Nagyon sajnálom a cicámat, mert már alig mer itthon lenni. Mindig nem tudok az udvaron lenni, bár ez sem nagyon zavarja a dögöt, hiába a dió töltényes csúzli, az üldözés, csak ideig-óráig tart. Várom az ötleteket!!!2015. márc. 15. 07:50
1/4 anonim válasza:
Azon kívül, hogy ivartalanítsd a kandúrodat, sajnos nincs más ötletem.
2/4 anonim válasza:
Ivartalanitas (leginkabb a tiedet, mert gondolom, a masikta elkapnod erre a celra problemas..)
Ugyanakkor... egy "kizarolag kerti macskosz" kb semennyire sem a tied, max ugyanazon a teruleten lakik, mint te...
3/4 A kérdező kommentje:
Hát igen, valóban csupán egy területen lakunk. Ezért nem is gondolkodtam/gondolkodom ivartalanításon. Bár szerintem csupán kedvtelésből is zargatja a másik mácska, hiszen Cirus már messziről próbálja kerülni. A kapcsolatunkban nincs meg a 100%-os bizalom. Az anyja egy ízig-vérig utcagyerek cica, ő hozta a portára a kicsit. Megsajnáltam őket, adtam nekik enni és így alakult. Azóta is etetem, segítek ahogy tudok mikor beteg, télire házat építettem, ha igényli (szokta) simogatom. Kicsiként nagyon vad volt, de mikor elveszett a kishuga és anyja is itt hagyta, akkor kezdte igényelni a társaságomat. Na, de ez egy végtelen történet....nem is folytatom. Köszönöm a válaszokat! Majd csak lesz valami.
2015. márc. 16. 06:38
4/4 anonim válasza:
Amugy, ha javitanad a bizalmat feled, akkor kevesbe lenne onbizalomhianyos, es a masik kevesbe tudna terrorizalni.
Az ivartalanitas meg mindenesetben jo otlet, az ilyen agresszio dolog miatt is, meg mert kevesbe lenne veszelyben, amikor csavarog. De te tudod, bar a kandur macskaknal az nem nagy osszeg, es nem nagy ügy, szoval, ha erdekel annyira, hogy mi van vele, hogy foglalkozol azzal, hogy bantjak, akkor ennyit is megtehetsz erte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!