Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Romlott ételtől lehet baja a...

Romlott ételtől lehet baja a macskámnak, vagy azért ennél strapabíróbb a gyomruk?

Figyelt kérdés
A történet röviden annyi, hogy néhány napra elutaztam és a macskámat a szüleimre bíztam. Amióta megkaptam (2 éve) csak prémium tápot kapott, most is azt hagytam a szüleimnél, hogy azzal etessék. Ezt meg is tették csak mellé adtak neki 2 darab romlott virslit is. Ez úgy derül ki, hogy amikor hazajöttem megkérdeztem, hogy miért van romlott virsli a hűtőben, apám pedig közölte, hogy majd odaadja a macskámnak, a másik kettőt is megette. Mérges vagyok ez miatt rájuk, de mondjuk ez már mindegy. Legközelebb másra bízom a cicámat, vagy viszem magammal. Szerintetek lesz baja tőle?

2015. márc. 11. 20:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Aznap értél haza mikor megette a virslit? Szerintem ha bajt okozott volna, akkor még aznap rosszul lett volna tőle. Na és persze az se mindegy, mennyire volt romlott, esetleg csak éppen lejárt a szavatossága?
2015. márc. 11. 21:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem aznap értem haza, hanem másnap. Nem látom, hogy baja lett volna tőle. Az alomban sem láttam hasmenés vagy hányás nyomot. Viszont a virsli nagyon romlott volt. (zöldes színű és büdös) Nem is értem, hogy hogy juthatott ilyen az eszükbe. Minek veszem neki tízezrekért a tápot?! Olyan mérges vagyok és aggódom.
2015. márc. 11. 21:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Nemes penész???! Fujj
2015. márc. 11. 21:19
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom milyen idősek a szüleid, illetve honnan származnak, de amikor ide került hozzánk egy cica anyósék tökre kiakadtak, hogy miért veszek neki tápot, mert hogy "jó neki a maradék is". Ugyanígy vannak a kutyával is... egyszerű falusi emberekről beszélek most.

Gondolom a szüleid is hasonlóképp gondolkodnak. Mondd meg, hogy te nem konyhamalcanak tartod a macskád, hanem társnak, és ha megmondod, hogy mit adjon neki, akkor azt adja és ne mást.

Amúgy erős gyomra van neki, ahogy a kutyának is bírja a dögöt is.

2015. márc. 11. 21:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha eddig nem jelentkezett semmi baja, akkor most nem lesz baja, de az, hogy ragadozokent erosebb a gyomruk, nem konyhamalac a macska.

Szoval, nyugodtan beszeld meg veluk, hogy ezt ne, foleg, ha direkt viszel vele tapot. Meg akkor is, ha vegul az on ki, hogy a macskad olyan tulerzekeny, meg minden.

Vagy, ha van ra lehetoseged, tenyleg bizd masra, olyanra, aki legalabb kepes annyit megtenni, amit kersz...

2015. márc. 12. 11:29
 6/8 anonim ***** válasza:
A mi macskánk is néha megkapja a régebbi húst és ugyan így virslit is.A macska igazi ragadozó és túlélő.Erős a szervezetük, hiszen a vadonban sem találnak mindig friss és tökéletes élelmet.Persze nem azt mondom, hogy neveld konyhai porszívónak, de néha nem ártanak a jótékony baktériumok.Szerintem, (saját tapasztalat) semmi baja nem lesz tőle.
2015. márc. 13. 11:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, végül úgy tűnik nem lett baja tőle. Mindenesetre legközelebb viszem magammal. Maradékot egyáltalán nem adok neki, ő nem ragadozó, hanem egy egyszerű házi cica. Még a madaraktól is megijed, pedig csak az ablakból látja őket...
2015. márc. 13. 13:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Csak megjegyzeskent, attol, hogy egyszeru hazi cica, meg ragadozo, akar megijed a madaraktol, akar nem :)

De ragadozo, vagy sem, teljesen jogos, hogy nem kell szemettel etetni.

2015. márc. 13. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!