A macskák meddig számítanak kölyöknek? Mikor érik el végleges méretüket, súlyukat, meddig taníthatóak új dolgokra?
köszi a válaszokat.
igen, úgymond trükköket akarok neki tanítani, szeretném, ha megtanulná használni az angolvécét :)
ez nem vicc, youtube-on rengeteg videót lehet erről találni. az én cicámat ma hozzuk el, 8 hónapos, és hát akkor remélem még tanítható...
Igazabol kolyoknak 6-9 honapos korukig szamitanak, felnotnek meg az ivarerest kovetoen. Es kb eletuk vegeig kepesek uj dolgot tanulni.
(Amugy, szerintem hulyeseg az angolwc-re szoktatni, beleeshet, nyitva kell tartani neki a wc uloket, es raadasul nem tudja lehuzni maga utan... -_-! )
Kb 1 éves koruk körül számítanak felnőttnek. Egyébként ez fajtánként változó lehet. A perzsák például később érnek, mint házi társaik. Az ivarérettség kezdete nem egyenlő a felnőttkor kezdetével. (Embereknél is születhet gyereke egy 14 éves lánynak, egy 12 éves fiú is nemzőképes csúnya szóval élve, holott korántsem felnőttek még!)
Tanítani majdnemhogy életük végéig lehet őket. Az enyém 10 hónapos, már tud "parancsszóra" ülni, pitizni, forogni, pacsit adni. A legtöbb macska viszont elég makacs, vannak olyanok, akiket sosem lehet trükkökre vagy egyebekre tanítani. "Sajnos" ők vannak többségben, ám etttől még ugyan olyan aranyosak, szeretnivalóak, és szerintem többek között ez teszi őket macskává :)
Sok sikert a tanítgatáshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!