Hogyan tudok felnevelni egy süket kiscicát? Taníthatóak illetve hogyan tudom hívni, meg figyelmeztetni?
Nem saját cica ellése, hanem az utcán találtam és felhoztam a szakadó esőből (kb 1 hónapos lehet). Elvittem orvoshoz, kiszedték a kullancsot és minden rendben volt, amíg itthon rá nem szóltunk mert rágta a kábelt. Nem figyelt, hangosabban, majd rákiabáltam.
Nem történt semmi. Ugyan úgy rágta. nem hallotta. Mindent megpróbáltunk de tényleg nem hall semmit. :( De szeretem és fel szeretném nevelni. De hogyan?
Majd csak rájön a másik, hogy nem hallja, ilyen. Nekünk is van süket macskánk, ott inkább ő rág be, mert ugye nem hallja, ha a másik megy hozzá játszani, és majd szívbajt kap mikor egyszer csak ráugrik valaki.
Ugyanúgy nevelheted, csak mivel kicsi, jobb lenne csak bent tartani, a mi süketünk már felnőttnek süketült meg, gondolom ő már addigra megtanulta a veszélyeket odakint, amit egy süket kis cica csak a saját kárán tudna, és az nagyon veszélyes. Én mindenesetre nem szívesen engedném ki, ha mégis akkor csak úgy, hogy előtte hosszú ideig lakott bent és nem ment ki, majd csak apránként felügyelettel, mert ugye nem tudod visszahívni. A halló macskánkat sem engedtük ki mikor hozzánk került, késő nyártól tavaszig nem mehetett ki, mert futott ki az útra mindenfelé, most meg már rendesen viselkedik, nem olyan szeleburdi.
Ami fontos, ne "ijesztgesd" hátulról, lehetőleg simogatással is úgy közeledj hozzá, hogy lásson téged, különben nagyon megijed. A mienk néha szemből sem látja, ha közeledünk, mert épp nagy mosdásban van és nagyon megriad, ha "hirtelen" ott vagyunk előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!