Cica leszoktatása az asztalról? Bevált tippek?
A benti cicáink 2,5 évesek. Mindig levettük őket az asztalról, konyhapultról, és egyéb nemkívánatos helyekről - cserébe más szekrények tetején nyugodtan mászkálhatnak, van egy 2 méter magas macskamászókájuk, és még rengeteg magasabb hely a lakásban. Ételt sosem hagyunk elöl, de mégis egyfolytában macskaszőrrel és tappancsnyomokkal teli a pult, asztal, bár... minden.
Aki hasonló problémával küzdött, sikerült valahogy győznie a macska akarata felett, és ha igen, hogyan??
Arra gondoltam, hogy rakok ki esetleg mentolt, citromot egy kis tálkában, azt utálják. De nem tudom mennyire tartaná őket távol az ilyesmi, lehet, hogy csak a tálkát kerülnék ki... :)
Egyrészt nem esik mindig talpra a macska, ez csak egy mítosz. Ha van ideje megfordulni esés közben, akkor inkább talpra esik. De esés közben is beütheti magát valamibe, mielőtt még földet érne.
Másrészt az azért nem ugyanaz, hogy te felteszed, majd le is lököd onnan. Lehet, hogy emiatt rossz emlékei lesznek az asztalról, de hogy a gazdááról is, az viszont biztos.
Talpra esik, vagy sem, nekem nem fer bele az ertekiteletembe, hogy szandekosan fajdalmat, vagy rossz erzest okozzak egy allatnak, aki megbizik bennem...
Ugy tunik, nem vagyunk egyformak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!