A macskám ételt lopott az asztalról. Mit tegyek?
2 és fél éves, sziámi. Eddig soha nem csinált ilyet, mindent az asztalon hagyhattunk. Most egy 3 hét leforgása alatt 2x is megtette. Mit mond a macskapszichológia? Én már azon gondolkodom, hogy nagyon kemény telünk lesz és hajtja az ösztön, h felszedje a hurkákat télre...
Valakinek tapasztalata?
köszönöm!
"Megtanítanám" neki, hogy nem szabad.
Egyébként amikor volt közönséges házimacskánk, annak sem engedtük meg, hogy asztal melletti székre felüljön, felugorjon. Ha ezt meg tudod vele tanítani, akkor már véletlenül sem fog az asztalra ugrani. Remélhetőleg!
Ebben lehet valami, mert az én macskáim is úgy tápolnak, mint az állat! Rengeteget esznek 1 hete!
Lehet megtetszett neki ami az asztalon van.
Figyelj az asztlara, és ha próbálkozik, akkor koppints az orrára, vagy szólj rá!
Nagyon köszönöm a válaszokat!
az asztali kutyán jót nevettem :D
A két kerti macsesz is tömi magát, folyton éhesek. Ez ilyen október tájt jellemző, gyüjtik a zsirt, bundát. De egyetlen évben sem volt kajalopás.
Papuccsal megkapta a magáét.Csak attól tarok, hogy a koppintás egy óra múlva el lesz felejtve...(részéről).
A vizispricc nem rossz ötlet. Majd anyum virágspriccelőjét odakészitem. Ami nekem furcsa volt, h pl szendvicssütős szendvicset húzott le az asztalról...???sosem enné meg a kenyeret. Az már más tészta, hogy a csevapért is felugrott. Ott már látom értelmét :)
Nem akarta ő a szendvics-sütőt lerántani, csak véletlen volt! :)))
Márpedig, ha a kutyák-macskák ilyet éreznek, akkor kemény télre számíthatunk! Remélem tévednek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!