Milyen veszélyei vannak annak, ha én kóbor cicát simogatok?
Van egy kóbor cica a buszmegálló előtt, minden reggel megsimogatom, pár kb. 1-1.5 hónapja. Rettenetesen barátságos, már kijár elém, stb. Milyen veszélyei lehetnek annak, ha simogatom? Utána nem nyúlok szemhez-szájhoz, de hajlamos arra, hogy finoman harapdáljon. Ezt nem hagyom, mert nem tudom, veszélyes-e a számomra, de még nem okozott nekem sérülést, látszólag csak játszani akar.
Tehát ha csak simogatom, van valami veszélye? Hazavinni nem vihetem, Anya utálja a macskákat. :/ De látszik, hogy nagyon szeretetéhes, már a buszmegállóban lévők is megszoktak minket, nem lenne szívem nem simogatni.

Fertozesek: veszetseg, ruhosseg, tetanusz, belfergesseg, toxoplazmozis... stb
Sorolhatnam meg. Ha nincs gazdaja akkor a cica erdekeben beszelj anyukaddal hatha megenyhul es vidd haza, majd elso utja legyen az allatorvos aki beoltja feregteleniti. Ha megsem jon ossze akkor vidd el menhelyre, mert nem mindenki turi a kobor cicakat es kepesek szorakozasbol agyonverni, megmergezni, foleg ha olyan szelid.
Annyiszor beszéltem vele... de nem, nem érdekli, egyel több vagy kevesebb macska, mit számít?
Ha úgy közelednek a cica felé, tehát gyorsan, erőteljesen, akkor nyakában kapja a lábait és elrohan, de én pl. 1-2 nap alatt magamhoz édesgettem...
Meg szerencsére az emberek 95 %-a nem is tudja, hogy a világon van, mert mindig egy épület és egy fa között gubbaszt reggelenként, és mindenki csak elmegy mellette.
De nagyon sajnálom szegény cicót.

Lehet van gazdája, csak kijár bámészkodni.
Elég valószínűtlen, hogy elkapj tőle valamit, ha kezet mosol, vagy kézfertőtlenítőt használsz.
Ha komoly baja lenne a macskának, már simán megdöglött volna a -10 °C éjszakában..

Igen, nagyon aggódtam érte a télen, de úgy láttam, elég életrevaló cica.
Amint beérek az iskolába, alapos szappanos kézmosás van.
Gazdája nincs, senki nem ismeri, és itt csak panelek vannak.

Már tettem ki lapokat a környéken az e-mail címemmel, de semmi.
Amúgy ha nem baj, egy + kérdés: van jelentősége annak, ha a cica úgy üget felém mindig, hogy a farka teljesen felcsapva, de a végét ide-oda hajlítja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!