Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kisgyerekek mellé cica a lakásba?

Kisgyerekek mellé cica a lakásba?

Figyelt kérdés

A gyerekek 7 és 3 évesek,a lakás 50 nm.Nem tervezett volt a cica,csak megláttam ahogy 3-4 hetesen az út közepén áll,sarasan,vizesen.Az autók egyenlőre,még kerülgették.Becsöngettem 2 házba,hogy nem onnan szökött-e ki,de nem vállalták.Megsajnáltam hazahoztam.Nagyon jó cica,egyből alomba piszkít,játékos,és egészséges.Mindenki szereti,már családtag.A wc-nk külön van,ablakkal szellőztethető,ott van a kajája és az alom,amit minden reggel cserélek.

Mégis sok ismerősömön látom,hogy megdöbben amikor meglátja,és azt kérdezi,hohy minek kellett ez nekünk ide,megbetegednek a gyerekek,útban van,büdös stb.Már unok mindenkinek magyarázkodni miatta.

Tényleg ennyire gáz a cica a lakásban?

Nyugtassatok meg légyszi,hogy jó is lehet ez.

2010. febr. 11. 06:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Sztem semmi probléma nincs azzal, hogy cicátok van a lakásba!

Gondolom doki látta, nincs semmi betegsége. Ha hím, akkor a bagzás időszakában lehetnek gondok.

A gyerekek is felelősséget tanulnak.

És az különösen jó, hogy megmentetted!

Én azokat nem értem, akik „elítélik” vagy döbbenten állnak a dolog előtt!

Nekik biztos nincs semmilyen állatuk!

2010. febr. 11. 07:28
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jól döntöttél.

Én is azt mondom, minden gyerek mellé kellene állat, azért, hogy úgy nőjenek fel, hogy természetesnek vegyék azt, hogy az állat is élőlény, felelősséggel tartozunk nekik.

Inkább azokat tartom furcsának, akik azt hiszik, ez a furcsa.

Ha nagyobb lesz és lány, akkor "berregni" fog, ha fiú, akkor pedig jelölni (ami büdös) ivartalanítás nélkül.

Úgyhogy sajnos, célszerű elvégeztetni a műtétet, úgy 10 hónapos kora környékén.

2010. febr. 11. 07:41
 3/14 A kérdező kommentje:

Igen hímcica,lassan menne kifelé,de félek kiengedni.Volt már 1x egy cicánk egy másik lakásban,gyerekek sem voltak még.Egy nap a házunk mellett elpusztulva találtam,nyakán madzaggal,megfulladt.Nem messze tőlünk éppen kőművesek dolgoztak,sztem azok voltak.Anyukám össze is veszett velük akkor.

Pedig kiscica volt,nem nagy.

2010. febr. 11. 07:45
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm a kiscica nevében is, hogy életet mentettél. Nem kapnak tőle betegséget a gyerekek, hiszen egészséges a cica, nem büdös (de majd ivartalanítatni kell), viszont sok szeretetet ad, felelősségre tanít, mókát, örömet okoz, családtag. Ne hallgass a gonoszokra. Tényleg ne engedd ki, nehogy szomorú vége legyen. Nagyon örülök ennek a beszámolónak.
2010. febr. 11. 08:19
 5/14 anonim ***** válasza:
71%
Hát, nagy macskát sem ölünk, nem csak kicsit nem....
2010. febr. 11. 08:21
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk már megvoltak a cicák (2 perzsa) amikor az unokáim megszülettek. Természetesen megtettük a megfelelő óvintézkedéseket még a babák születése előtt, és ugyan a közelükbe se engedtük a kicsiknek, de akkor is ugyanabban a légtérben tartózkodtak. Egy 7 ill. egy 3 éves gyereknek nem okozhat megbetegedést egy megfelelően tartott, ápolt, rendszeresen oltott és féreghajtózott állat.
2010. febr. 11. 08:30
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Megnyugodtam.Csak elegem volt már a "jóakarók" tanácsaiból.Az egyik szomszédom aki pincsit tart a és most szült megkérdezte,hogy hogy tudom elviselni a macskát a lakásban?!Néztem rá bután,hogy ezt pont te kérdezed?!
2010. febr. 11. 08:55
 8/14 A kérdező kommentje:

Azért írtam,hogy kicsi volt a macskám amit megfolytottak,hogy nem értem hogy volt szivük hozzá.Mert egy nagy cica azért már nem olyan barátságos,de egy kisebb cica,csak kedvesebb tud lenni,játékos,barátságos,tele van bizalommal,hiszen emberszeretethez van szokva.Még nincsenek rossz tapasztalatai,az emberekkel.

Akkor sem értettem,hogy hogy tehetnek ilyet,és ha egy kisgyerek várta volna haza?

És valószínűleg most ilyenre képes emberek "jótanácsait" is kell hallgatnom.

Persze tisztelet a kivételnek.

2010. febr. 11. 09:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól tetted. Nem lesz bajuk a gyerekeknek, ha évente oltatod és rendszeresen féreghajtózod a cicát. Előnyük származik abból, ha állat közelségében nőnek fel, hisz jobban szocializálódnak, egy jó példát látnak a szülőtől és felelősséget tanulnak korán. Fél éves kora után nyugodtan lehet vinni ivartalanítani, az nála egy apró műtét lesz csak és utána szökni sem akar majd. Ne törődj mások véleményével, hisz azoknak nincs valóságalapjuk, viszont városi legendaként terjednek nagyon gyorsan. A mi védőnőnk sem állt a helyzet magaslatán azzal kapcsolatban, hogy terhes mama/újszülött/macskatartás kérdésben mik a veszélyek. Úgyhogy felvilágosítottam :-))))
2010. febr. 11. 10:24
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Baloldalon válaszd ki, hogy Our life és tekerj le teljesen és nézegesd meg a fotókat. És a gyerekek még midnig élnek és virulnak. :)

2010. febr. 11. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!