Kinti macskából benti? Lehetséges?
Sziasztok! A neten erről nem sok infót találtam, ezért bízok abban, hogy talán itt valakinek vannak tapasztalatai és tud tanácsot adni.
A cica története: vettünk egy családi házat és "megörököltünk" egy csodálatos kinti lány cicát. Én igyekeztem tudomást sem venni róla, hiszen nemsokára jön az alaszkai malamut kutyusunk, aki előszeretettel gyilkolja a macskákat. Gondoltam csak odébb áll, ha rájön, hogy itt már nem szeretik és kaját sem kap. De nem így lett. Egy idő után megsajnáltam, illetve el is bűvölt bennünket szeretetével. Megfordult a fejünkben, hogy esetleg megtartanánk és megpróbálnánk benti macskát varázsolni belőle, bár eléggé nagyok a kétségeim.
Sikerült már valakinek? Egyén, amit tudni kell: már van egy benti cicánk (nőstény-ivartalanított)
Az első hozzászólásokkal én sem értek egyet.Bízva benne, hogy sikerül, mindenképpen megpróbálnám.Összeszokatni a kutyával sztem halott ötlet. Még ha kölyök lenne a cica, akkor talán... de így!?
Nekem a meglévő lánycicával vannak inkáb kétségeim, amit a saját bőrömön tapasztaltam, tapasztalok.A tenyésztő uygyan óva intett, hogy egy amúgy is domináns nőstény mellé hozzak egy másikat ( a lány a főnök a macskáknál -is:)), én mégis megtettem. Minimalizálni a kockázatot, egy 8 hetes kis kandúrt hoztunk. Azóta már lassan egy év eltelt, de állandó a verekedés, a fújás, a mérges nyávogás egymásra. Aludni nem lehetett tőlük, ezért éjjel hol egyik alszik a lakás másik felében kicsukva, hol a másik. Nappal állandóan figyelni kell rájuk,nehogy bántsák egymást. Ha elmegyünk otthonról, szintén külön csukom őket.
Nehogy igy járj, mert már addig vártam, hogy konszolidálódik a helyzet, hogy a kandúrt is úgy megszerettem,nem tudnék lemondani róla. Így folyton vigyáznom kell rájuk, ez a büntetésem. Szóval, bocsi, hogy ennyit irtam. Ha problémát látsz, akkor ajádékozd el a kinti cicát,míg nem késő. Mindenkinek jobb lesz.
Köszönöm a sok-sok hozzászólást! Idő közben befogtuk a cicust, mert megjött a kutya. Az első napokban ki sem mozdult az ágy alól, de már kezd feloldódni. Velünk nagyon barátságos, a másik cicával még megy a "ki legyen a főnök" dominanciaharc. Viszont kimenni nem akar. Eléggé biztatónak tűnik a helyzet :)
Állatorvos szempontból eléggé költséges dolog. A legtöbb azt javasolta, csináljunk egy gyorstesztet macska aids-re meg leukozisra, külső belső féregtelenítést, kombinált oltás végül ivartalanítás. Kb összesen 20-25 ezer Forint...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!