Hisztis cica összeszoktatása kutyával?
Van egy 10 éves perzsa cicám és egy 1,5 éves dobermanom, a kutya már egy éve velünk lakik, de a cica egyszerűen gyűlöli és akármit próbálok, nem segít. A kutya kijárós, a cica csak benti. A dobi imádja a cicát,meg úgy amblokk mindent, ami kicsi. Minden alkalmat megragad, hogy udvaroljon a cicának, ha a cica pl. a széken alszik, odalopózik és megnyalja, hanyatt vágja magát neki, szétcsóválja a fenekét, de a cica menekül,fúj, morog és csapkodja. Ha menekül,azt a kutya játéknak veszi és pattog utána, mint egy gumilabda. Van olyan, hogy a macskára éjszaka rájön az 5perc, olyankor ha éppen én nem kelek fel, kiszalad a nappaliba és megharapja a kutyát, vagy csak leküld neki egy sallert és rohan be a hálóba (mert oda a kutya nem jöhet be).
Mikor megérkezett a kiskutya, megmutattam a cicának, de már akkor is utálta. Póbáltam őket egyszerre etetni, de olyankor a macsek elkergeti a kutyát. Egyszerűen semmire nem fogékony a cica. Ha ölben mutatom meg a kutyának, akkor lenyúzza a kezem,meg engem is megharap. Van valakinek valami tanácsa? vagy ez plátói szerelem marad a kutya részéről?
Nekem is van egy 15 éves cicám, ő volt az első, a kutyus 3 éves keverék. Elég tűrhetően vannak, hasonlóan viselkednek, de a cicus nem vagdalkozik, pedig ő is kényes, burma. Időnként, én úgy látom, játszanak, amikor a kutyus megfuttatja és a cica felugrik valahova. Mikor egyedül vannak, tisztes távolságban feküsznek ugyanazon az ágyon.
Talán a kutyusnak kéne megtanítani, hogy tartsa távol magát a cicától.
8-as vagyok
mi lesz, ha a dobermann eggyszer rájön, hogy tényleg nem kell őt féltened a cicátol? Mi van ha egyszer visszanyal a fagyi, és megtépi, vagy kinyírja? Nála is elszakadhat a cérna, nem lennék meglepve... Figyelj rájuk oda nagyon, mert veszélyes a helyzet.
Persze... veszélyes XD
Azt leszögezném, hogy a kutya kutyaként van kezelve. Maximálisan megbízok benne, a nyakamat tenném rá, hogy a leghajmeresztőbb helyzetekben is kifogástalanul viselkedik, mivel tisztában van vele, hogy a falkában kinek hol a helye és kinek mit szabad és mivel tisztában vagyok vele, hogy neveltem. Soha nem fogja bántani a macskát, ahogy sosem bántana semmit anélkül, hogy arra kifejezetten parancsot kapott volna, erre tökéletes példa, hogy maxra felfokozott ösztönállapotban is 100%ban engedelmes és lehívható bármiről, tehát attól nem tartok, hogy megszegné a szabályokat.
Viszont ezek szerint a cica sosem fogja megszeretni, sőt, nem is fogja törvényszerűen elviselni sem... ezt sajnálom, mert mindkét makit imádom és jó lenne, ha egyszerre is lehetnének egy helyiségben anélkül, hogy a cica kiverné a hisztit...
Ha mindenki bízik a másikban és békésen éltek egymás mellett, miért terrorizálja a macskád a kutyádat?
Mindegy, legyen igazad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!