Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A cicáknak árt a túlzott meleg?

A cicáknak árt a túlzott meleg?

Figyelt kérdés

A cicám folyton a radiátorra fekszik és félek hogy valami baja lesz tőle. Nem hevülnek fel túlzottan a szervei, vagy nem lehet tőle valami baja?

Tegnap voltam vele dokinál azt mondták lehet veseköve van, ez kialakulhat a túlzott melegtől?

Azt mondták figyeljem pisil e mert ha nem, baj van. Mennyit pisil nosrmális esetben egy cica?Nem akarom azt kivárni hogy teljesen elzáródjon valami és így derüljön ki hogy tényleg ez a abja.

Van valami ötletetek?

2010. febr. 9. 10:45
 1/7 anonim ***** válasza:
A melegtől nem lesz baja, főleg nem veseköve. A macskáknál amúgy sem vesekő szokott képződni, hanem hólyagkövek vagy homok. Jelei: az állat gyakran jár az alomra de keveset ürít, súlyosabb esetben már az almon kívül is próbálkozik, esetleg keservesen nyávog közben és véres lehet a vizelete. Ez mindenképp kezelést igényel, hímeknél sürgősséggel, mivel keskenyebb a húgycsövük és így könnyen elakadhatnak a kövek, ami teljes elzáródást okozhat, ezen kívül nagyon fájdalmas.
2010. febr. 9. 10:53
 2/7 anonim ***** válasza:

A macseknak van annyi esze, hogy odébb áll a radiátorról, ha már melege van, esetleg le is fekszik a hideg kőre hűteni a bundáját. :) Elvileg naponta 3-4 alkalommal megy pisilni, bár tény, hogy nem számoltam sosem. Ha nem tud pisilni, csak erőlködik, akkor az fájdalommal jár, keservesen nyávogna, ha így lenne, tehát azt valószínűleg észlelnéd. Ha te üríted az almostálat, egyszerűen megnézed a kis összetapadt alomcsomót, ha nem véres vagy rózsaszínes akkor nincs baj. Sima ammóniás szagának kell lennie.

Egyszer amikor nagyon beteg volt a cicám, a raidátor közelébe feküdt mindig, úgyhogy érdemes odafigyelni a viselkedésére, ha korábban is a radiátorra mászott melegíteni magát, akkor ez nem különös dolog, nem kell neki jelentőséget tulajdonítani. Ugyanakkor ha valamit eltérően csinál a szokásaihoz képest, az lehet betegség jele.

2010. febr. 9. 10:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam hogy észleli ő ha már túl meleg, csak beleültették ismerősök a bogarat a fülembe, hogy ez nem tesz neki jót. Eddig is ott feküdt, annak tulajdonítom hogy szereti a meleget mint mindenki. A pisi mennyiségében én is pont ezért nem vagyok biztos mert eddig én sem figyeltem hány gombócot veszek ki, de most hogy a doki azt mondta figyeljek fogalmam sincs mennyi a normális, csökkent e az előzőekhez képest. A dokinál meg nem volt eszembe hogy erre is rákérdezzek.
2010. febr. 9. 11:03
 4/7 anonim ***** válasza:
A melegtől semmi baja nem lesz. Az én macskám nemcsak a radiátorra feküdt, hanem egyszer a radiátorra tettem egy dobozt ami le volt fóliázva, csak a két vége volt lyukas. Azonnal kibérelte magának, órákig abban aludt. A pára folyt a fólián ahogy belehelte. Imádta.
2010. febr. 9. 11:08
 5/7 anonim ***** válasza:
A legtöbb macskaféle meleg éghajlaton él.
2010. febr. 9. 11:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem lesz neki baja,hogyha érzi hogy túl meleg van,akkor odébbál. Amúgy a mi macskánk is mindig a konvektoron fekszik:)
2010. febr. 9. 12:28
 7/7 anonim válasza:
10%
Ne dobd a kályhába!!xD
2010. febr. 9. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!