Mit tegyek a macskával?
Sziasztok,alig 2 napja,este vettem észre egy kiscicát aki a házunk előtt,a kocsi alatt nyávogott, nem tudtam hogy van-e gazdája vagy sem ezért befogadtam az otthonunkba.
Eleinte hálás volt,meg kis odabújós,meg minden,meleget biztosítottam neki,kaját,vizet,almot,játékot. Sokat nyávogott nem tudtam elképzelni hogy miért gondoltam új neki a terep, vagy gondolta hogy ezzel tudja hogy elérhet valamit. Megakartam adni neki a szabadságérzetet,de sajnos itt a házban 2 szoba között nem hiszem hogy jól érzi magát.Ki az udvarra meg nem merem kiengedni mert 3 kutya védi a házat,mikor leblokkoltam a kutyákat és tettem a egy próbát a macskával hogy igazán mit szeretne akkor szerintem menni akart..de nem merem kiengedni mert félek hogy rossz vége lesz,éhen-szomjan hal,időjárás...
Szóval tanácstalan vagyok..egyszerüen nem tudom hogy mit szeretne...zsarnok meg nem szeretnék lenni
Aki tud nekem tanácsot adni annak köszönöm
Mennyi idős lehet a kiscica, ha még nagyon fiatal, akkor az anyjáért is sírhat. Vagy ha volt otthona gazdája, akkor az után. Az is lehet, hogy beteg, orvos látta már? Ha nem, mindenképpen el kellene vinni.
Attól nem lesz baja, hogy lakásban tartod, inkább mint hogy kiengedd az udvarra pláne amíg még kicsi.
Azért nyávog, mert még picike, és igényli a társaságot, törődést, anyáskodást. Cicát nem kínzás lakásban tartani, az nem lenne jó, ha kiengednél ezt a pici cicát! "Mondja" ő, hogy mi a baja: te magad írod, hogy akkor nyávog, ha egyedül van, ha viszont simogatja valaki, akkor dorombol :)
Viszont: el kéne venni mielőbb állatorvoshoz, mert jó eséllyel lehet férges, bolhás, ezek ellen mindenképpen kezelni kell,és oltásra is szüksége lenne.
Amúgy vannak ilyen örökké dumáló típusú cicák is, akik mindig sokat fognak nyávogni. :)
Ne engedd ki, addig semmkiépp, amíg teljesen otthon és biztonságban nem érzi magát nálatok, veletek, mert el fog kóborolni. Ez nem zsarnokság, hanem gondoskodás. Majd megszokik bent. A szobába nem mehet be?
Nekem csak benti macskáim voltak, mert túl veszélyes nekik odakinn, de ha kinti-bentinek szeretnéd, akkor is várj vele legalább egy hetet, de inkább többet, pláne, hogy az sem biztos, hogy ha kiengeded, vissza mer majd menni a kutyák miatt. (szóval arra is gyúrni kéne, hogy a kutyák lehetőleg ne szekálják.)
A cica a szobámban és a nappaliban tartózkodhat egyenlőre,kiengedni nem merem mert ugye a kutyák(habár a 3 ból kettő már megszokta de 1 nek még nem tetszik) szóval benti cica lesz, állatorvoshoz hamarosan elviszem.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!