Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A cicám furán tartja a szemét....

A cicám furán tartja a szemét. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Olyan fél hét körül jött be... idejött mellém, láttam, dörgöli a kis szemecskéjét. Gondoltam biztosan belement valami, majd kipislogja. Vártam, vártam, de akármit csinált, azt a szemét most nem nagyon akarja kinyitni. Idehoztam az előbb az ölembe, és finoman széthúztam neki, persze csak gyenge fénynél, hogy mégis lássak valamit. Tudjátok, van az a fehér hártya, amit a cicák a szemük elé húznak amikor becsukják a szemüket. Neki az eléggé piros, mint amikor nekem belemegy a sampon a szemembe és marja... meg mintha könnyezett volna, nedves volt a szőre a szeménél. Ha nem műlik el hétfőn persze állatorvoshoz viszem, ez nem kétség, de azelőtt nincs, és nem maradhat így... mitől lehet, és mit tehetek ellene?
2010. febr. 6. 20:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Esetleg próbáld meg egy kis kamillával borogatni,valószinű belement valami vagy begyulladt a szeme...
2010. febr. 6. 20:14
 2/10 anonim válasza:
kamillázd neki, amíg nem viszed orvoshoz, de mindenképp vidd el:)
2010. febr. 6. 20:14
 3/10 A kérdező kommentje:
Fogom is, csak erre igencsak suttyók és lassacskán embereknek sincs hétvégi ügyelet, nemhogy állatoknak... borogatni fogom, amint lefőtt a tea. Köszönöm a tanácsokat =) Az előbb meg kinyitotta a szemét magától... nem húzódik vissza neki rendesen az a fehér, piros, meg ott az a rész, amit a lányok kihúznak maguknak szemceruzával, bent, nem tudom hogy hívják, az is pirosabb, mint a másik, és nem nyitja ki annyira, de olyan édes volt ahogy rámnézett =)
2010. febr. 6. 20:28
 4/10 anonim ***** válasza:
lehet,hogy az eddigi dörzsöléstől piros,nyugi,de azért ha hagyja,borogasd neki,sőt inkább próbáld átmosni kicsit. ne nagyon piszkáld,ha nem akarja,hátha pár óra alatt lemegy a pirosság és a duzzadt harmadik szemhéja vissza tud húzódni.ha nem a,kkor sajna muszáj dokihoz vinned,mert fájhat neki.
2010. febr. 6. 20:34
 5/10 A kérdező kommentje:
Vissza ment neki amikor legutóbb kinyitotta, beült az ölembe és bújuk, mint mindig. Aztán becsukta, ismét kinyitotta, és ott volt neki, pirosan. Azóta visszatelepedett a mosógépre és alszik...
2010. febr. 6. 20:39
 6/10 anonim ***** válasza:
Majd ird meg a fejleméményeket mi történt a ciccel..
2010. febr. 6. 21:58
 7/10 anonim ***** válasza:
[link] Találtam egy linket,sztem hasznos lehet..
2010. febr. 6. 22:07
 8/10 anonim ***** válasza:

Talán csak belement valami, szúrja, fáj neki és ezért dörzsöli. Lehet piros a dörzsöléstől is. Viszont ha van benne valami, akkor azt minél hamarabb ki kell szedni. Természetesen nem a kezeddel. Ha kontaktlencsés vagy, akkor a kontaktlencse vize erre tökéletes, vagy olyan szemszárazság eleni szemcsepp is jó, amit a patikában lehet kapni. (Ezt nekem állatorvos mondta.) Cseppents bele a szemecskéjébe, aztán a kezeddel óvatosan csukd be és nyisd ki. Ezt addig ismételd, míg ki nem jön belőle a nem oda illő dolog.

Az én cicámnak gyakran megy szösz a szemébe, mert ő hosszúszőrűés sokszor beleszáll a saját szőrszála. Én mindig így szedem ki neki.

Sok sikert, aztán írd meg, hogy mi lett.

2010. febr. 6. 23:55
 9/10 A kérdező kommentje:
Borogattam lelkesen - neki kevésbé tetszett az akció, de én vagyok a nagyobb - és eléggé hatásos. Azóta szépen pislog, nyüfög is hogy ki akar menni - csak nem engedem, késő van, idebent is megvan mindene -, aztán majd meglátjuk mi lesz reggel... még piros, de nem annyira mint volt. Majd írok, és köszönök mindent ^^
2010. febr. 7. 01:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Végül csak borogattam neki, de pislog, mormog, játszik, nem dörgöli, nem piros, azt hiszem, nem fáj neki =) Szerintetek így még érdemes orvoshoz vinnem, hogy elmúlt, vagy ne?
2010. febr. 7. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!