Van olyan szobacica, amelyik nincs ivartalanítva és lakásban él és nem büdös?
Az enyém is fél éves. Nem büdös, nem jelöl, nem nyávog. Persze kimehet de inkább bent tartom.
Voltak régebben fiúmacskáink kint, és nem voltak azok sem büdösek. De én viszem majd ivartalanítani, most különbenis akciók vannak, az 4ezer ft semmi! Nem tudom miért ezek kell spekulálni? Ha ivaros akkor úgyis csak szenvedni fog bent hogy nem mehet ki, ha meg kimehet akkor meg az a baj hogy összeverik ás gyártja a kiscicákat!
Himalája perzsákat tenyésztek. Erről a fajtáról az a hír járja, hogy a kandúr nem "jelölgeti" a területét úgy, mint ahogy más kandúrmacskák teszik. Ismerek olyan tenyésztőt, aki zokszó nélkül visszavásárolja a kandúrját, ha az jelölgetni kezd a lakásban... (És még egy cicát sem adtak ezért vissza neki.)
Nekem más a személyes tapasztalatom. Az én kandúrom sem jelölt úgy másfél éves koráig, azonban akkor megérkezett hozzá a nősténye, aki azóta is a családunk tagja. A kandúr pedig megváltozott...
Ma már rendszeres, hogy odapisilget mindenhová, és sajnos a pisije rettentően büdös. Nem csapja fel a farkát, mint a házimacskák, egyszerűen csak pisil. Mivel tenyészkandúrként funkcionál, és már jó pár kölyke született, (nem csak a saját nőstényétől), ezért azt hiszem, érthető, hogy megjelöli a területét...
A te cicádra visszatérve: lehet, hogy ő is a kevésbé "jelölgetős" fajtához tartozik, ám szerintem 6 hónaposan még nem teljesen ivarérett, tehát még változhat az illata. Ha nem is fog jelölgetni, de a pisije sajnos akkor sem lesz éppen kellemes illatú. Ez a kandúrmacskák hátránya.
A műtéttől nem kell félni. 10-20 perc az egész, és nincsenek varratok, sem utólagos komplikációk. Az egyetlen rizikóforrás maga az altatás, de ma már az állatorvos akkor is képes megmenteni a cicát, ha műtét közben derül ki, hogy érzékenyen reagál az altatóra. Tehát a kockázata a műtétnek gyakorlatilag nulla.
Egyetlen műtéttel rengeteg kellemetlenségtől óvod meg magadat, és a cicádat is. Egy nem tenyésztésre szánt kandúr élete kizárólag a vágyakozás körül forog, amely neki sem jó.
Ha egyszer majd "nyugdíjazom" a cicáimat, én magam is ivartalaníttatom majd őket...
nekem van egy perzsacicám aki kandur most lesz 3 éves és lakásban tartom..
nem pisil soha máshova csak az alomba.. a catsan macskaalmot ajánlom az szagtalanít valamennyire..
12:25ös vok
és nem ivartalanitott..
és nem büdös a cicám..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!