Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan enyhítsem a gyászunkat?

Hogyan enyhítsem a gyászunkat?

Figyelt kérdés

Nemrég megmérgezték a 4 éves cicánkat.És már nem tudtak rajta segíteni.Ott voltam vele halála előtt.Már elég rosszul volt.Azt mondtam neki hogy nagyon szeretlek Panka.Ő minden erejét összeszedve rám nézett és dorombolt mikor simogattam.Olyan volt mintha azt mondta volna én is téged.A 9 éves sziámi keverék anyukája végig vele volt.

Nekem lelkiismeret furdalásom van.Mert mikor meghalt Panka hajnalban én épp zenét hallgattam.Nem tudtam hogy akkor fog meghalni.De szerettem volna vele lenni.

Ahányszor rágondolok mindig elfog a zokogás.Pont dec.26.-án hajnalban ment el.

Az anyukája azóta velem alszik.Sokszor látom hogy néz maga elé és ömlik a szeméből a könny.És nem tudom megvigasztalni.Mert rám tör a sírás.A Szilvesztert meg sem ünneplem.Mert nincs már Pankám velem. :'( 19/L)

2014. dec. 29. 14:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Sajnálom, és részvétem ha lehet ilyet mondani. :( Sajnos csak az idő segíthet, és az egymással töltött idő. Vedd oda a cicát, és beszélgessetek. Hidd el, meg fog érteni minden szót.

Nekem 23.-án ment el egy kis családtagom...átérzem.

Kitartás, emlékezz róla örömmel, és szeretettel.

2014. dec. 29. 14:39
 2/5 anonim válasza:

A gyász mindig nehéz.

Ettől függetlenül sokat segíthetsz magadon, ha a pozitív dolgokra emlékszel és ezeket zárod a szívedbe nem magát a halált.

Bármennyire is nehéz ez ,nem hiszem, hogy a cicád odaátról ezt szeretné látni hogyan leszel hetekig egy lelki roncs aki csak siratni tud.

Fogadj örökbe egy árva macskát ezzel már is sokat segítettél magadon is biztos "büszke" lenne rád Panka is.

Aki meg csak úgy mérgezget bárkit/bármit nekik speciális hely van a Pokolban fenn tartva. ^^

2014. dec. 29. 14:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem kötekedni akarok, nagyon sajnálom a cicust, de azért megkérdezném, hogy biztosan mérgezés volt? Miből gondolod ezt? Mert a cicáknak rengeteg olyan betegségük van, amin állatorvos tud segíteni gyógyszerrel. És ha fertőző, akkor elkaphatta az anyukacica is.
2014. dec. 29. 20:06
 4/5 Katica71 ***** válasza:

Részvétem a cicád miatt, nagyon át tudom érezni a fájdalmadat, én is átmentem ezen 3 éve. Az én kandúrkámat keresztüllőtték nagyobb kaliberű puskával. Valahogy még hazavánszorgott, a pinceajtó lehajtott ajtaja alatt találtam meg, amikor már sokadszori hivásra sem jött elő, és keresni kezdtem. Este már nem volt orvos, nem tudtam mit csinálni vele. Ültem mellette és sirattam.... Tudtam, hogy nem fogja túlélni. Másnap reggel bevittük egy állatklinikára, ahol megpróbálták megmenteni, de sajnos nem sikerült. A doktornő mondta, hogy mig tart a műtét, kimehetünk a városba, majd hiv, hogy mi a helyzet. Egy idő után felhivott, hogy sajnos nincs mit tenni, el kell altatni a cicát, a lövedék szétroncsolta a máját és anélkül nem élhet. Haragudtam magamra, mert nem kellett volna magára hagynom, bár akkor már nem volt magánál, mert a műtétre elaltatták. Néha még most is eszembe jut, hogy ott kellett volna vele lennem, amikor elment. Azóta lett másik cicám, de Mackót soha nem felejtem el. Bár ez közhely, de tényleg csak az idő segithet és egy másik szőrmókí:)

tényleg csak az idő segithet, és szerezz be másik cicut

2014. dec. 29. 20:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Részvétem! Ez nagyon nehéz dolog, olyan mélyen érinti az embert, hogy azt előtte nem is tudta elképzelni.

Én szinte soha nem tudok sírni már jó ideje, de amikor kb. egy éve meghalt a cicám (altatás), napokig sírtam. Egyedül élek, kiabáltam, zokogtam.

Pár nap múlva befogadtam egy kidobott cicát, akit imádok, sokat segített megkönnyíteni a gyászt, de az előzőt sosem fogom elfelejteni.

2014. dec. 29. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!