Mi tegyek, mivel enyhítsem a "nyomorát" az 1 éves, szobában tartott cicámnak, ha folyamatosan tüzel, de egyelőre nem szeretnék kiscicákat és az ivartalanítással is várnék?
Szia.
Akár én is írhattam volna a kérdést,csak az én cicám 2,5 éves.Idén tavasszal szeretnénk kölykeztetni,mi is kipróbáltunk mindent,amit lehetett,de miután 2008 szeptembere és novembere között 8 hétből 5-öt tüzelt,mert nem kapott "tüzelésgátlót"(gyógyszert),mert nem akartam szennyezni hormonokkal,kénytelenek voltunk adni neki,megkapta az első 4 darabot,azóta nem kap,és nem is kürrög.Menj el az állatorvoshoz,és kérj tőle hormongyógyszert,ő majd elmondja,hogyan kell szednie.DE egyre figyelj,ezt hosszú távon nem alkalmazhatod,maximum 3 hónapig,mert méhdaganatot okozhat neki.Tehát két lehetőséged van:
1.Három hónap után vagy lekölykezteted,vagy miskároltatod.
2.Tűröd a kürrögését,de ezt szörnyű még nézni is.
Üdv
Nézd végig,a macskákkal is ez a helyzet:
mindenki aki azt javasolta hogy kölyjei legyenek!
attól még fog tüzeni, mert egyszer voltak kölykei!!
különben is attól neki nem lesz jobb hogy voltak kiscicái! ugyan úgy fog tüzelni utána is!
nagyon sok macska van a menhelyeken, utcán, állatkínzóknál, mért kell még több cicát a világra hozni?? rengeteg örökbefogadásra váró cica van, kölyök, is, semmi szükség még többre!!!!
a kérdésre válaszolva az ivartalanítás a legjobb megoldás, de ha most volt műtve várjatok egy kicsit, és utána azzonnal IVARTALANÍTÁS! ez egy rutin műtétnek számít, másnap a cicád már teljesen jól lesz! és tovább is fog élni! nekünk is volt ivartalanított macskánk, 17 évig élt!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!