Mit tegyek? Már az összes létező módszert kipróbáltam, de sehogy sem akarja megszokni.
Gumikesztyűben takaríthatod. A lényeg, hogy a bőröd - de főleg semmilyen nyálkahártya - ne érintkezzen a cica almával, kakijával.
Az orvostól kérj toxoplazma-vizsgálatot, hogy átestél-e már a betegségen. Ha igen, akkor meg teljesen felesleges távolságot tartanod a macskától, kétszer nem kaphatod el a fertőzést.
lehet, hogy kicsi az alomtálca. Ha elfér szerezz egy nagyobbat. Az alomtálca alá meg tegyél újságpapírt.
Én azt tapasztaltam, hogy a Fressiben kapható ovális alomtálca nem túl szerencsés. A szögletes és nagyobb forma a jó.
Ha a terhesség előtt is találkoztál macskákkal, akkor rég védett vagy.
A macska azért megy félre, mert tele van az alom.
Ne papírdoboz legyen a helye, hanem műanyag, kb. hetente ki kell mosni, fertőtleníteni, kiáztatni. Ha szagát érzi, már nem megy rá.
Azért kerüli, mert vagy tele van, vagy nincs benne elég alom. Szerintem az is megoldás lenne, ha vennétek neki mégegy alomtálcát. Így kedvére "válogathat". Valamint legalább 5-6 centi vastagon legyen a tálban alomanyag.
Ha félsz a toxoplasmától, akkor úgy takarítsd, hogy felveszel egy papírmaszkot ( [link] ), ami bármelyik gyógyszertárban beszerezhető, és alompucolás után alaposan moss kezet. Így elkerülhető a betegség.
Bár szerintem már biztos átestél rajta, ha régebben is voltak cicáid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!