Van egy cicám de még egyszer se volt oltva se féregtelenítve mert hogy az apám azt mondta hogy ő nem költ rá mert hogy nagyon drága az oltás! A cicám már 5 éves. Eddig semmi baja nincs jól érzi magát és nem lessz gond hogy nincs beoltva?
A felelős macskatartás szabályai:
"5.Egészség
Mindig minden kötelező védőoltást kapjon meg macskánk, mert csak így lehetünk biztosak egészségében! Évente legalább egyszer vigyük el ellenőrzésre állatorvoshoz, és ha valami furcsát észlelünk a cicán, ne hagyjuk annyiban, hanem rögtön forduljunk orvoshoz. A bolhák ellen mindig vegyünk, bolhanyakörvet vagy folyékony bolhairtót, amit a macska nyakára kell csöpögtetni, ami 2-3 hónapig védi őket a bolháktól és a kullancsoktól (persze ha megfürdetjük vagy ilyesmi a hatás, csökken vagy teljesen, elmúlik!)."
Ezzel számolnotok (neked és az apukádnak) kellett volna, hogy egy macska nem játék: mindent meg kell neki adni hisz felelősek vagyunk azért, akit megszelídítettünk.
Nagyon nagy hiba, ha még féregtelenítésre sem méltó. Ha kinti macska bármelyik nem féregtelenített macskától beszerezhet egy-kettőt. És egyes férgek emberre is terjednek. Nagyon sok betegséget összeszedhet (és lehet, hogy már összeszedett?). Szerintem vigyétek el állatorvoshoz egy kivizsgálásra, hogy biztosak legyetek benne, nincs baja. Ha elmúltál 16 vállalhatsz diákmunkát - pár ezer az oltás+féregtelenítés. Nem nagy dolog, évente meg kell ismételni. Viszont, ha még nem múltál el 16, akkor szembe kell nézned azzal a ténnyel, hogy a cicád fertőzésnek van kitéve. Persze nem kötelező elkapnia, de hamar elkaphat bármit. De ha szorgosan gyűjtöd a zsebpénzed akkor te is tudod vállalni a költséget. Mert látom, hogy szereted a cicust és elszeretnéd vinni orvoshoz.
Egyébként lehet, hogy nem is lesz baja. Én is kezdetben így voltam, nem úgy voltam anyagilag hogy a macska oltását álljam, mert minden egyéb előtte volt. Aztán a szomszédom macskája elpusztult, elmondta, hogy valószínűleg azért, mert nem volt beoltva és X macskájától elkapott valami nyavaját. Na, erre én rohadtul beparáztam és szaladtam dokihoz.
Lipton*
Betegvizsgálat 1000-3000 Ft
Szemészeti szakvizsgálat 2000-3000 Ft
Utókezelés - kontroll 1000-1500 Ft
Veszettség elleni oltás 2500-3000 Ft
Kombinált oltás 3000-6000 Ft
Myxomatosis elleni oltás 2500-3000 Ft
Nőstény macska ivartalanítása 8000-12 000 Ft
Kandúr ivartalanítása 5000-7000 Ft
Általában ennyit kérnek az állatorvosok,de van néhány,aki ingyen is elvégez egy sima vizsgálatot,de ehhez nagyon nagy mázli kell.Remélem tudtam valamennyit segíteni.(ezeken kívül több oltás is létezik,érdemes évente elvinni a cicát oltani mert így sokkal biztosabb hogy egészséges,hosszú életű cicus lesz)A féregtelenítő árát pontosan nem tudom de olcsó és megéri beadni a tablettát a cicának(csak figyelni kell hátha otthagyja a tányérjában,miután elfogyasztotta róla a macskakonzervet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!