A macska minden esetben csak érdekből hízeleg, vagy tud ő is ragaszkodni?
Ez tévedés! ha eleget foglalkoznak egy macskával akkor igenis tud kötődni emberhez is, nemcsak helyhez. Különösen akkor alakul ki kötődés ha kölyökkora óta neveli valaki. Tény, hogy több együtt töltött idő kell a kapcsolat kialakulásához mint a kutyánál, de a kapcsolat kialakulhat
Egy állatorvostan hallgató
Van az a video, ahol a macska megmenti a gyereket a kutyatamadastol...
Valahogy nem hiszem, hogy azt "A joletert csinalja"....
A macska nagyon tud ragaszkodni egy emberhez, ha valaki ragaszkodik a macskahoz.
Csak nem olyan, hogy ket simogatasert, es egy odavetett kenyerdarabert istenkent nezzen az emberre.
Egy kutya a szolgad lehet, (vagy ha rosszul neveled, akkor a zsarnokod) egy macska meg lehet a baratod, vagy a haverod.
De ahhoz, hogy tenyleg a baratod legyen, neked is sokat kell tenned.
Szoval, a macska tud ragaszkodni. Csak nem fog automatikusan. Mert nem olyan.
Ragaszkodik a macska az emberhez a maga módján, én kétlem, hogy az jár a fejében non-stop, hogy ha nem adsz vacsorát, többet ne érhetsz hozzám. Az enyéim pl. az ajtóban vártak, mikor munka után hazamentem, pedig előttük volt a kaja egész nap. Nyilván egy macskával csak jó dolgokat csinál az ember, de hát nekik is, nekünk is öröm ha simogatjuk őket, játszunk velük.
Az meg teljesen normális, hogy a kijárós macska ott és annyiszor eszik, ahányszor csak tud.
első marhaságokat beszél.
jólétért? ugyan már. az enyém csak hozzám ragaszkodik, pedig két hétig nem voltam itthon, és addig a tesóm jött minden nap, etette, almot cserélt neki, mégse mert előjönni se (nagyon félős, én se láttam az első három hónapban, most is csak tőlem nem fél, és ez is nagyon nehéz meccs volt, megnyerni a bizalmát.pedig etettem...)
egy cica sokkal bonyolultabb a kutyánál, nem fog csak azért téged szeretni, mert ott vagy, ki kell érdemelni a bizalmát, szeretetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!