2és fél hónapos cicát szeretnék szobatisztaságra nevelni. Hogyan kezdjek hozzá? Tanácsokat várok.
Nekem csak olyan cicáim voltak, akik mindig az almot használták. Nagyon nem kell tanítani nekik, meg kell persze mutatni, hogy hol az alom. Evés, alvás után, vagy ha nyávog, esetleg kapar máshol, vidd az alomba. Rá fog jönni. :)
Amire érdemes figyelni: az alom nyugodt helyen legyen, hogy nyugodtan tudja a dolgát végezni (nekem a fürdőszobában volt vagy a WC-ben, de ehhez mindig nyitva kell lennie az ajtónak, hogy bármikor be tudjon menni). Az almot én reggel-este takarítottam, a kakit minél hamarabb érdemes kiszedni. A pisis helyek összeálltak egy csomóba, azt reggel és este kiszedtem, és pótoltam tisztával. Hetente egyszer pedig az egészet lecseréltem, és kimostam az alomtálat. Nem volt büdös a lakásban. Van szilikonos alom is, elvileg az hetekig szívja a pisit, csak a kakit kell kidobni belőle, de ezzel nincs saját tapasztalatom. Érdemes tisztán tartani, mert ha nem elég tiszta, akkor a finnyásabb cicák nem mennek bele :)
Amire még figyelni kell, hogy ha van cserepes virág a lakásban, annak a földjét is szeretik alomnak nézni és használni.
Fontos, hogy a cica majd ivartalanítva legyen, mert ha nincs, ivarérés után sokkal büdösebb lesz a pisije, meg jelölgethet össze-vissza.
Nekem 4 macskából (nem egyszerre) 3 magától szobatiszta volt az első naptól, csak meg kellett mutatni neki, hogy hol az alom. (Szóval jók az esélyeid:))
A negyediket úgy szoktattuk rá, ahogy az első mondta: pár napra bezártuk az almostállal a fürdőbe, ahol ugye az alom volt az egyetlen puha dolog. Utána nem volt gond vele.
Az is segíthet, ha csak éjszakára bezárod az alommal egy kisebb helyiségbe (mire felébredsz, jó eséllyel már produkál valamit az alomba, és akkor bár nem tudsz figyelni rá, nem nagyon lesz más választása, mint az alom.)
Az alom nem büdös (ha jó minőségű és nem "illatosított:("...) Sokan naponta 2-szer is cserélik, én csak egyszer. Az almok között nagy különbségek vannak, nekünk a MultiFit Bio Fresh vált be (sajnos egy ideje enyhén citromillatosítással árulják, de még így is ez a favorit nálunk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!