Leukózis, FIP ( fertőző hashártyagyulladás) és veszettség ellen milyen gyakran kell beoltatni a cicát?
a kérdés az,hogy kinti vagy benti cica?
A kombináltat nem írtad így az magától értetődő vagy azt nem akarod?
A leukózis benne van a nagy kombiban amit első körben 2x kap 3 hét eltéréssel,veszettségből évente egy és a nagy kombiból szintén évente egy ismétlés,bár most kiderült,hogy a leukózis oltás 3 évig is véd(orvostól tudom).
FIPre felesleges oltani..manapság annyitt tudnak erről a kórról,hogy szinte semmit és eléggé megoszlanak az orvosok a vakcinával kapcsolatban.
FIP-re tényleg nem érdemes oltatni. Az állatorvosoknak eléggé eltérő a véleményük a vakcináról, vagyis ez olyan ami a nyálkahártyán keresztül kell hogy felszívódjon. Én ezt nem adattam be a cicámnak, igaz az enyém nem jár a zárt udvaron kívül sehová. Bár a FIP-et haza is vihetjük a cipőnkkel...
A többire évente ismételni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!