Mit csináljak a kiscicával?
Figyelt kérdés
Mamáméknál a szomszédban volt két 2 éves nőstény cica kiskoruk óta. Ezek közül az egyik megellett néhány hete vagy egy hónapja tán és született 3 kiscicája. Rendszeresen járok hozzájuk hátra (egy régi disznóólról és környékéről van szó) és már egy 2-3 hete a szemük biztosan nyitva van és már a kezemből is ettek, és ha nagyon belefeledkeztek az étkezésbe akkor fel is tudtam őket venni a földről. De tegnap észrevettem, hogy az anyával már csak az egyik kiscicája volt, és a mai nap is csak azt az eggyet láttam vele . És a másik nagy macskát holtan találtam meg ma délben. Féltem nagyon a megmaradt kiscicát és az annyát, de úgy gondolom, hogy az anya tudna magáról gondoskodni, viszont nem szeretném a kicsit elszakítani az annyatól. Mégis mivel közeleg a tél és már hideg is van ezért nagyon fontos, hogy olyan döntést hozzak ami a kicsi érdekeit a legjobban támogatja. Nem tudom, hogy jó lenne-e ha a kicsit magamhoz venném és biztonságban felnevelném, gondoskodnék róla, etetném, itatnám, és megkapná a kellő szabadságot is . Erre lennék kíváncs, hogy szerintetek mi lenne a helyes döntés, a támogatásom vagy ha hagynám az annyára, hogy hátha az utolsó megmaradt picit feltudná nevelni, és megőrizni az életét. Illetve ha magamhoz venném akkor hol lakjon eleinte. A válaszokat előre is köszönjük.2014. nov. 9. 22:15
1/3 anonim válasza:
A legjobb az lenne, ha a mama cica nem szaporodna tovább. Meg a kölyke sem, akárhol is lesznek.
Már csak azért is, mert gyakran a szomszédok elunják, hogy a szomszéd nőstényei agyba-főbe szaporodnak és megmérgezik őket. Lehet a másik felnőtt is ennek az áldozata lett. Egy ivartalan macska nem veri fel a környék csendjét, nem jár a 3-5 kölykével a szomszédba (meg aztán azok kölyke stb.) így kevesebb esély van rá, hogy bárki szemét szúrja és bántsák.
2/3 anonim válasza:
Jobb lenne, ha mielőbb hazavinnéd az utolsó picit, mert lehet, hogy fertőző cicabetegségben halt meg a másik nagy és lehet, hogy a másik pici is beteg volt. Az anyukacica teljesen vad, vagy őt is meg tudod fogni? Sajnos ősszel a cicabetegségek nagyon veszélyesek a kinti pici cicákra, ekkora kölyöknek esélye sincs túlélni a telet, akármilyen gondos anyukája is van, úgyhogy ha teheted mentsd meg az életét és fogadd magadhoz!
3/3 A kérdező kommentje:
Rendbenvan mindenképpen magamhoz veszem ezesetben. Anyukája olyan szinten szelíd hogy nagynehezen es el-el húzodva engedi néha, hogy végig simítsam a hátát és ha viszek kajt áakkor eszik a kezemből, illetve köle merészkedik hozzám mindig szinte a lábam mellé.
2014. nov. 10. 17:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!