Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 3 új kiscicával mit csináljak?...

3 új kiscicával mit csináljak? Ide tévedtek.

Figyelt kérdés
1 órája 3 kiscica itt nyávogott az udvarunkon s töltöttem nekik kis tejet, meg leterítettem 1 esővédett helyre 1 takarót a földre. Mit tegyek még? Úgy megsajnáltam szegényeket... Az sem baj, ha itt maradnak; az sem, ha nem. De míg itt vannak, vigyázok rájuk :)

2014. júl. 1. 20:38
 1/6 anonim válasza:
Tisztítsd meg az orrukat, szemüket és ha egy-két kullancs akad akkor érdemes kiszedni.
2014. júl. 1. 20:51
 2/6 anonim válasza:
ha nem hátrálnak meg nagyon a közeledtedtől, akkor valószínűleg ismerik az embereket, tehát gazdájuk is van.
2014. júl. 1. 21:38
 3/6 Medvi ***** válasza:
Etesd meg őket valami húskonzervvel, vagy felvágottal, vagy főtt hússal, holnap vegyél nekik konzerv kaját, biztos ki vannak éhezve szegények. A tejtől nem fognak jóllakni, csak hasmenést kapnak. Egy papírdobozt bélelj ki nekik puha rongyokkal, az kényelmesebb fekhely lesz, mint a takaró.................................................... Simogasd őket sokat.
2014. júl. 1. 22:06
 4/6 frozika válasza:

A tejet valóban nem minden macsak bírja, inkább ne adj nekik, akkor sem, ha nagyon szeretik. Mivel nem ismered az elôzô gazdit és az anyamacskát, érdemes elvinni féregteleníttetni, mert a kismacskák már az anyaméhben fertôzôdhetnek, de az anyatejen keresztül is elkaphatnak bizonyos bélférgeket. Ezek közül jónéhánnyal az ember is megfertôzôdhet, sôt egyes fajták még igen veszélyesek is lehetnek. Ha kisgyerek van a háznál, mindenképpen ez az elsô. Testvér macskák általában jól kijönnek egymással, lehet mindhármat együtt tartani, de a kandúrok ivarérett koruktól igen büdös szagnyomokat hagynak még a lakásban is, a nôstények pedig évente általában kétszer 3-5 vagy még több kiscicát is ellenek. A kiscicák is kevesebb, mint egy éven belül ivaréretté válnak. Ezért az anyagiakba is bele kell gondolni. 3 cica/kandúr ivartalanítása már elég sokba kerülhet. Ha van idôd foglalkozni a cicával, egyedül is jól megvan, a másik kettôt a helyedben "reklámoznám".

Mi is jártunk már így, de a szomszédainknak lágy szíve volt, mindannyian örökbe fogadtunk egyet-egyet.

2014. júl. 1. 22:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Tejterméket inkább ne, az én cicám fosizik tőle. :/ van cicatej a boltban, ami nem irritálja annyira a hasukat elvileg. Szerintem ha nem kerül meg a gazdi, akkor vidd el őket állatorvoshoz, esetleg próbálj nekik gazdit találni. :)
2014. júl. 2. 13:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Kiscicák maguktól nem tévednek be hozzád valószínűleg valmi agyatlan állat dobta be hozzád.
2014. júl. 17. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!