Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Olyan ideges vagyok a kis...

Olyan ideges vagyok a kis macskára, hogy remegek már?

Figyelt kérdés
hát nem fejezi be azt hogy engem harapdál meg a ruhámat rajta, tépi, húza, rágcsálja hát tönkre megy mindenem, a kezemet is mindig támadja annyira fáj már tiszta sebb, meg fogtam a nyakánál a szőrt felemeltem leordítottam, de nem segít, vagy jobban bevadul tőle, vagy 2 perc és misem történt volna, rá is csaptam, az sem segít most kizártam, kb 3 hónapos, mit tegyek?

2014. nov. 8. 14:56
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
mert szétkaszabolt véres kézzel élni fáj, és összesen 3 macskával éltem eddig, de egysem volt ilyen, ezért kértem tanácsokat hogy az ilyen cicákkal mit tegyek,
2014. nov. 8. 18:09
 12/27 A kérdező kommentje:
építettem neki dobozvárat :D lyukakkal, kiálló részekkel, doboz falába tekert újságpapír és galacsinokkal, közben meg lógatom neki bele a játékát. imádja <3
2014. nov. 8. 19:11
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Kiabálni nem szabad velük, főleg nem verni, akkor csak félni fog tőled, és megvadul, azt olvastam le kell spriccelni egy kicsit ha rosszat csinál, azt a büntetést nem köti a gazdájához. Nem tudom, nekem két cicám van, az egyik egy vad kóbor cica volt, egy hete van nálunk, 5 méterre nem lehetett megközelíteni, most meg folyton a sarkamban van, és ha játszok velük, nagyon finoman harapdál, és behúzza a körmét, mikor játszok vele, a másik is, pedig mindig kapálózott a hátán fekve, de sose bántanának, szerintem attól is függ mennyi szeretetet kapnak. Ha rá csapsz ne csodálkozz, hogy ilyen, a macskák nagyon meg tudnak sértődni az ilyeneken, és már csak bosszúból is vadabb lesz.
2014. nov. 8. 20:49
 14/27 A kérdező kommentje:
Még egyszer... nem vertem!!! és a rácsaptam se úgy fogjátok fel, pask volt inkább, és ezek ellenére, jön bújni
2014. nov. 8. 21:36
 15/27 anonim ***** válasza:
51%
Ajandekozd el, ilyen elmebetegnek nem valo se allat, se gyerek.
2014. nov. 9. 01:57
 16/27 Senkimégisvalaki válasza:
100%

Szia!

Az én cicám is ilyen volt eleinte, aggódva kérdeztem az állatorvost, hogy ilyen marad-e, azt mondta majd kinövi. Viseltem a harapdálást, a karmolást, koppintottam az orrára, spricceltem én is. Korán lett leválasztva az anyjától, nagyon rossz helyen tartották és így is csoda hogy olyan körülmények között életben maradt.

Most fél éves, még mindig benne van ez a bekattanós-harapós hajlam, de többnyire elvan, játszik és kiéli magát az egyik plüssfigurámon, azt szokta levadászni és hurcolászni ide-oda. Nálam működött, hogy néha felemelem a hangomat, kétfajta "fenyítőeszközöm" volt. A vízspriccelő és egy üres pet-palack, utóbbit leginkább csak a hangjáért, meg hogy meglendítsem felé. Most már rögtön tudja, hogyha rosszat csinál és rászólok ("Héló!", "Micsinálsz??", "Nem!") akkor onnan le kell ugrania/el kell tűnnie.

Ja, a harapásnál próbáld ki, hogy valami kellemetlen ízűvel kened be picit a bőröd, paprikával, ilyesmivel. Nálam ez néha bevált, értetlenül pislogott hogy mivan. :D Remélem tudtam segíteni, kitartást, változni fog, csak tudni kell bántás nélkül nevelni.

2014. nov. 9. 02:28
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos van igazság abban, amit a többiek mondanak: totál idegbeteg a hozzáállásod, ha nem bírsz egy ilyen élénk cicával, lehet mindketten jobban járnátok, ha találnál neki egy megfelelőbb gazdát. 3 hónaposan még mindig babacica, fogalma sincs az életről, elég nagy butaság azt feltételezni, hogy "kész" macska, aki tisztában van minden házi szabállyal. Azzal, hogy csapkodod, ordítasz vele, csak még jobban bepörgeted, érteni viszont nem fogja, hogy mit akarsz. És az általános tapasztalat azt mutatja, hogy az ember ideg- és mentális állapota, hozzáállása kihatással van az állatokra. Ennek a cicának egy nyugodt, türelmes gazdira lenne szüksége, aki ha kell, millióegyszer elmagyarázza neki, hogy a gazdi keze nem játék. Előbb-utóbb rájön, mire megy ki a játék.

Ne csak akkor ne játssz vele kézzel ha vadul, hanem úgy egyáltalán nem, tök mindegy milyen cukin néz vagy épp milyen nyugodt! Ne szokja meg. Ha simogatás közben betámad, annyit mondasz, hogy "nem", macskát letesz, elmegy.

Ha csak szimplán betámad meg úgy összességében ordít róla, hogy vadászna, ajánl fel neki valami alternatívát.

Játékötletek:

- botos játék. A macskák imádnak mozgó zsákmányra vadászni, ezzel könnyen lehet fárasztani őket.

- lehet kapni olyan labdát, ami be van vonva textillel és van "farka" is. Ebből adódóan máshogy lehet játszani vele, mint egy átlag labdával, ezt is nagyon szokták szeretni.

- rizzsel töltött kindertojás belső.

Nekem egy elég temperamentumos, élénk, 3 éves, 6 kilós kandúrom van. 8 hetes korában (tehát tök időben) lett leválasztva az anyjától, viszont 5 hónapos koráig nem tudtam részt venni a nevelésében. Valaki egészen biztosan kézzel is játszott vele, mert a mai napig néha bepróbálkozik (6 kilós, életerős macskánál ez már igencsak nem vicces). Szerencsére ezt az "otthagylak, ha vadulsz" módszerrel + megfelelő mennyiségű fárasztással + ivartalanítással minimális mennyiségűre lehetett csökkenteni. Eredetileg ilyenkor feszítővassal is alig lehetett levakarni a kezemről/lábamról.

2014. nov. 9. 09:31
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Előre Bocsi, nem olvastam vegig masok hozzászólásait, mert ott leakadtam, hogy ne tartson állatot. Tartsal, de nagyobb türelemmel. Az én cicám is ilyen. Kicsi korában kezdődött de mára sokat javult a helyzet. Van olyan hogy cscak fekszem es megtámad.. de ő igy játszik. Kandúr macska, es nagyon nehezen szokott kézhez is. Ma is csak akkor hagyja, hogy hozzányúljunk, ha ezt ő akarja. Nem segített a kiabálás, semmi amit ajánlanak. Lekaparta a tapétát, megette a virágokat, sokszor megkapart. Aztán rájöttünk, hogy unatkozik. Vettünk neki kaparós házat, amit az ablakhoz tettünk, onnan szeret nézelődni, ezen kívül mindenfele labdát, plüssdolgot amit szeret kergetni meg hurcibalni. Ezen kívül beszereztem pár cserép macskafüvet meg egy lézertollat. A tollal nagyon jókat játszunk, kell is vele minden nap. Ha rajon az 5 perc fogom a tollat és vilagitok neki. Az sokkal jobban érdekli, mint a kezem altalaban. Vannak ilyen cicak, az előző cicám nekem sem volt ilyen. Többet kell vele törődni, jatszani és nem szabad az előző macskahoz hasonlítani. Türelemmel, torodessel a mienk is azota sokkal nyugisabb lett, de azert ő sose lesz az az ölben ülős fajta.
2014. nov. 9. 10:43
 19/27 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, tényleg! Tökéletesen le írtatok mindent.

amit nem értek hogy akik írják hogy idegbajos vagyok azt honnan szedték?

Amikor írtam ezt a posztot voltam elsőnek ennyire ideges, de amint már mondtam nem ütöm nem verem, és nem szoktam ordibálni vele, hangosan rá szólok, szóval tényleg nem értem.... és aki írta hogy gyerek sem nekem való egy igazi észlény lehet..

2014. nov. 9. 14:40
 20/27 anonim ***** válasza:
A válaszaidból sem az jón le, hogy egy nyugodt ember vagy. Ezzel nem bántani akarlak. Próbálj meg kicsit több türelemmel állni a világhoz, az ilyen "hülyékhez" is mint mi. A kiscica sem azért kapja el a kezed, mert gonosz. Türelmet kell tanulnotok mindkettőtöknek. Az én cicám is ilyen volt 3 hónaposan, mindent támadott, ami mozgott. Kerti cica volt, nagy mozgásigénnyel, és 3 tesóval. Az ilyen cicákat ki kell fárasztani. Marci is lihegésig, kifulladásig szaladgált, ha olyanja volt. Én sok sikert és örömet kívánok Nektek, cicusnak is, neked is, de próbálj kicsit türelmesebb lenni. Talán a cica majd higgadtságra szoktat.
2014. nov. 10. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!