Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Bolhainvázió! Nektek mi jött be?

Bolhainvázió! Nektek mi jött be?

Figyelt kérdés

Lassacskán fél éve tart a kálváriám és kezdem unni, valaki segítsen!

Egy 8, és egy 6 hónapos cicám van.

Amíg csak a "nagy" volt meg, semmi problémánk nem volt, tiszta volt teljesen, de a kicsit egy olyan helyről hoztuk el... áááh, inkább le sem írom.

Minimum egy centis dögök araszoltak benne, pillanatok alatt megfertőzték a lakást, aprócska volt, semmit nem adhattunk neki, fürdetővel és sprayvel próbálkoztunk, de semmi.

Ahogy elérte a megfelelő kort, kapott Frontline combo spot on-t. A szer hatott kb. egy hétig, majd újra bolhás lett, lassacskán a másik is.

Kapott bolhanyakörvet, allergiás lett rá, le kellett venni (a nagyobb már jóval előbb letépte magáról).

Próbáltunk különböző fújós készítményeket, de meg sem rezdültek.

Most az állatorvos tanácsára Effipro cseppet kaptak. 1 hétig bírták bolhák nélkül a 6-ból, megint fertőzöttek. Szabályosan cseppentünk, és azt se hagyjuk hogy lenyalják, tehát elvileg be kellett szívódnia...

A lakást minden egyes próbálkozás után többször végigfújtam irtószerekkel, egyszerűen már el sem tudom képzelni mi lehet ez, valami átok, vagy nem tudom...

A vegyszerekre meg én vagyok allergiás, szóval nem permetezhetek körbe minden nap.

Nektek mi vált be? Mit tehetnék még??

2014. nov. 5. 10:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A Frontline nekem sem vált be, a Frontline Combo viszont nekem eddig tökéletesen működött. Esetleg még azt tudod megjátszani, hogy elmondod állatorvosnak, hogy mi a helyzet, hátha tud valami erősebb szert vagy spot ont. Egy a lényeg, Neostomosant ne használj, az mérgező, hiába adja még mindig némelyik doki.
2014. nov. 5. 13:22
 12/15 A kérdező kommentje:

Az effiprot is ő ajánlotta, mint csodaszert :(

De valamiből úgyis kell vinni a fiúcskát még ebben a hónapban kiheréltetni, rákérdezek megint.

Köszönöm a tippet :)

2014. nov. 5. 13:39
 13/15 anonim ***** válasza:

Most megfordult a ferjemben,hogy egyszer én is jártam így(egyébként az advocate-ra esküszöm)én brutál nagy és ölhetetlen bolhát fogtam ki,nem volt sok,de kiirthatatlan volt.

Én naponta porszívóztam,mindent mostam 90 fokon,fújtam mindent amit nemtudtam mosni,falakat is 1m magasan.

Végül kidöglött az a pár szem bolhánk,de úgy,hogy a cseppektől csak lelassultak én meg kézzel szedtem ki a macskából.

2014. nov. 5. 14:22
 14/15 anonim ***** válasza:

Advocate, advantage mindkettő jó. A frontline nekünk sem hatott egy idő után, a combo sem. Ráadásul még drágább is. Féreghajtás is kell nekik, bár a bolhátlanításban az nem segít, de ha bolha van, akkor féreg is van általában. Amilyen gyakran lehet adni rájuk, olyan gyakran add, egyszer az egyiket, legközelebb a másikat. Folyamatosan porszívózz, de ágyat, mindent. Ahol aludni szoktak, plédjét, párnáját, azt mindent 90 fokon moss ki.

Esetleg vegyél egy furminátort, az amúgy is hasznos dolog, de én szedtem már ki véletlen vele bolhát a macskákból, mert ahogy húzom végig a szőrében és szedi ki az elhaltat, nem tud elmenekülni előle a bolha sem a sűrű fogai miatt. Így mikor volt bennük bolha, akkor furminátorral gyakran felszínre kerültek, máshogy fekete macskában esélyem sem volt megfogni. Ha számítasz rá, az a pillanatnyi megzavarodás, mire rájön, hogy kihalászták egy kupac szőrrel egyetemben pont elég arra, hogy szétnyomd.

De amúgy nekünk a gyakori advantagozás, sok porszívózás, minden kimosása, meg a furminátoros bolhafogás beváltak. Annyi, hogy következetesen csinálni kell, akkor is, mikor úgy tűnik már, hogy abbamaradt a dolog.

2014. nov. 5. 18:44
 15/15 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem egy nyáron volt, hogy a macskából a bolha a lakásban is elterjedt. Sajnos olyan szintig, hogy már ugráltak a lábamon. Az Advocate spot-on nagyon hatásos, továbbá ami segített nekem az Insecticide 2000 spray volt. Ezzel befújtam a padlószőnyeget, a fugákat, mindent végig, a macska fekhelyét és pár héten belül megszűnt. Amúgy nagyon rossz, mert írtóra elszaporodnak. Utána már nem kellett használnom. Nem tudom ezt próbáltad-e már?
2014. nov. 6. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!