Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kitörött teljesen a cicám...

Kitörött teljesen a cicám foga, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Futkározás közben teljes erőből nekiment az ajtófélfának fejjel, lett is belőle fejrázás és persze kiesett a bal alsó szemfoga, ha jól látom teljes egészében, gyökérrel együtt is, szerencsére nem vérzik.

Elvigyem állatorvoshoz (ha teljesen kijött, nem tudom mit csinálhat vele) vagy itthon vizes vattácskával letisztogassam neki?

2014. okt. 29. 10:31
 1/5 anonim ***** válasza:
mennyi idős a cica?
2014. okt. 29. 10:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem kell vele csinálnod, ha nem vérzik és gyökérrel együtt kijött. A seb ugyanaz, mint az embernél a foghúzás, a vattapamacsos törlést amúgy sem ajánlanám, mert csak szöszök ragadnának a sebbe. Ha belegondolsz az embernek sincs semmi dolga a foghúzás után. Gyorsan összefog húzódni és sajnos foghíjas marad a cica. Nálunk az egyik kutyának törött ki az alsó szemfoga, pár óra múlva már ugyanúgy rágott, gyorsan összehúzódott az íny. A háziasított állatoknál nincs akkora funkciója a tépőfognak, a kutyámnak az az egy gondja van, hogy nem tudja úgy megfogni a félig kilapított labdáját ahogy szeretné. Nagyon sajnálom ez miatt, de az evésben láthatóan nem zavarja. Ugyanúgy szépen szétrágja a csontokat, de neki ritkábban adok ilyesmit, vagy zsengébbeket. Esetleg arra gondoltam, (de lehet hülyeség) hogy idősebb korára lehet kicsit deformálódik majd az állkapocs, mert többet használja az ép oldalt. Vagy gyorsabban kopik az ép oldalon lévő fogazat.
2014. okt. 29. 11:19
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2. voltam, még annyit hozzátennék, hogy enni viszont most ne adj neki jó pár órát. Sajnos ez kegyetlenség, mert a cicák sűrűbben esznek, mint pl. a kutyák, de a belekerülő étel biztosan nem tenne jót. Az én kutyámmal vacsora után történt a baleset, szóval másnapra szépen összehúzódott. A nyál intézi a dolgát, csak ne legyen benne ételmaradék. Szerintem nagyjából azok a szabályok vonatkoznak mint emberre, csak mi emberek néhány óra múlva szívószállal már merészelünk inni, vagy féloldalasan enni, de egy macskának nem tudod megmondani, hogy óvatosan egyen. Víz legyen előtte, meg foglald le amennyire csak tudod, és szerintem néhány óra múlva nyugodtan ehet.
2014. okt. 29. 11:31
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, egyébként 6 éves.

Csodálkozom, hogy csak most törte ki a fogát, már évek óta szokása nekimenni minden keménynek. :)

2014. okt. 29. 12:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha ilyen könynen kijön a foga, lehet hogy FORL-os:

[link]

2014. okt. 29. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!