A macskák ürülékétől tényleg meg lehet teljesen vakulni?
Még a szabadban tartottétól sem ismerek senkit, aki megvakult volna.
A toxoplazma fertőzés okozhat magzati korban vakságot, terheseket szokták rá szűrni, de a toxoplazma mosatlan zöldségtől, gyümölcstől is bármikor elkapható. Egészséges embernél semmit nem okoz, a magzatokra veszélyes.
Egyébként pedig az az állat fertőzhet, amelyik maga is beteg. A beteg állatok 99%-án látszik, hogy betegek és ennek csak egy minimális része terjedhet át emberre, szinte semmi eélye annak, hogy megvakulj a bent tartott sziámi cicádtól.
Sok örömet kívánok hozzá, én imádtam az enyémet :)
Hat, a macska uruleketol a legkonyebben ugy lehet megvakulni, hogy lefagyasztjak, hogy kokemeny legyen, majd kiutod vele valaki szemet..
Szoval nem, ez a remhir nem igaz.
Nem csak a macskaürüléktő, a kutyáétól is:
tehát a százezer játszótérben játszó mégtöbb ezer kisgyerekből 15-en feltehetőleg fertőzés miatt vakulnak meg, amit valószínűleg a kutyák/macskák ürüléke okoz, pontosabban a férgek, amik a nem hajtott kutyákéban lehetnek.
Oké, van ilyen is. Én senkit nem ismerek, akinek ilyen problémája lett volna, olyanról is csak egyet tudok, akit megcsípett valami rovar és elférgesedett a bőre alatt és hallottam már arról is, hogy ha nyers vaddisznóhúst - kolbászt - eszek, az nagyon veszélyes. 16 évig aludtam együtt a macskámmal, 5 kinti benti macskám volt összesen gyerekkorom óta, 3 kutyám és nem lettem vak. A babám sem, pedig ő is macska mellé született.
Viszont ha ilyenektől félsz előre, inkább ne vállald be a macskát, mert lesznek vele problémák és akkor meg fogsz tőle szabadulni, annyira beparázol, hogy mit okozhat majd neked. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!