Jobb lesz a cicának ivartalanítva?
Kisfiú cicámat valószínűleg ivartalanítani fogjuk, nem szeretném, ha felcsinálna egy másik cicát, hogy aztán az utcára kerüljenek a kicsik.
Ettől nem fog nagyon megváltozni? :s Nagyon lelkiismeretfurdalásom van miatta, hogy ilyennek teszem ki. Van, aki azt mondja, hogy jobb lesz neki ivartalanítás utáűn, ez igaz?
Az én kandúrom ivartalanítva van, a műtétet nagyon jól viselte, kb 10 percig tartott. Az altatás egy kicsit tovább, kb fél óra múlva ébredezett, este már vigyáznom kellett nehogy kilógjon :-) Másnapra semmi baja sem volt, azóta pedig sokkal bújósabb és ami nekem nagyon fontos volt: nem verik meg a nála nagyobb kandúrok, nem jön haza egyszer sem úgy, hogy vérzik valamilye. És sokkal szebb lett mint a többi, nem ivartalanított kandúr.
Ne aggódj, jobb lesz neki és minden rendben lesz.
Ja, az életét is meghosszabbítod vele, mert nagyon gyakori a macska AIDS, amit lekaphatna. Meg persze a csavargás közbeni balesetektől is megóvod.
lekaphatna=elkaphatna
második hsz
jobb lesz mindenkinek. Megóvod egy csomó veszélytől. Egy ivarzó kandúr nagyon messzire is elcsantangol
A csavargó kandúrokra nem csak a többi kandúr a veszélyes, hanem az emberek. Elűtik, megmérkezik, szándékosan ráeresztenek kutyákat.
Megváltozik: Otthon ülős lesz és bújósabb.
Mi két kandúr cicánkat ivartalanítottuk. Mi is sokat gondolkodtunk azon, hogy vigyük vagy nem műteni. De nem bántuk meg, hogy elvittük.
Az egyiket két évesen vittük. Sajnos már rászokott a tekergésre, sokszor napokig nem jött haza. Az ivartalanítás után kellett egy jó félév, míg házicica lett belőle. Mostanában csak nagyon rövid időt tölt kinn, és nagyon játékos lett!
A másik cicát egy évesen ivartalanítottuk (ahogy először elkaptuk jelölgetni). Ő még nem csavargott. Így mai napig is egy kedves, bújós, játékos, itthon ülő cica :-)
szia !az én Boriszkám 16 éves,és 15 éve töketlenkedik a drágám.Mindig játékos, hangosan dorombolós nagyon kedves.
kicsit elhízott, kicsit qvásan riszál és ülve pisil , mint a lányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!