Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Állandóan szökni akar, mit...

Állandóan szökni akar, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Sziasztok, nemrég hoztam haza egy macskát, és nem nagyon akar megmaradni ihon, mindig az utcára megy kis és unom, hogy állandóan visza kell hozni stb. mit csináljak, hogyan szoktassam rá hogy ne menjen el folyton?

2014. okt. 8. 12:07
 1/8 Trafó1 ***** válasza:
28%
Sehogy ha menni akar hát menjen, a macskák eléggé öntörvényűek.
2014. okt. 8. 12:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ivartalanítás és bentre szokatás... Ha ivartalanítod és bent lesz pár napig, hidd el alig tudod majd kitenni :)
2014. okt. 8. 12:22
 3/8 Medvi ***** válasza:
100%
A cicák nagyon kiváncsi állatok és nem tudják, hogy mire való a kerítés. Azt hiszik, hogy érdekes az utca, és felderítő útra mennek, nem lehet nekik elmagyarázni azt, hogy ott nagyon veszélyes. Próbálj sokat játszani vele, pl botra kötött madzagot huzigálj előtte, etesd bőségesen, simogasd sokat, hogy megszokja a kerteteket, és igen, jól írja az előző, engedd be a házba, azt is szívesen föl fogja deríteni, főleg ha jó meleg van bent.
2014. okt. 8. 12:46
 4/8 alice_L ***** válasza:
100%
Ivartalanitsd, jatsszal vele, szokjatok egymashoz, egyenlore még nem vagy a "csaladja".
2014. okt. 8. 12:48
 5/8 alice_L ***** válasza:
Hehh, nem frissitettem a lapot, igy kb ugyanazt valaszoltam mint az elottem irok, sorry :)
2014. okt. 8. 12:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én cicám is ilyen volt, amíg kis lakásban laktunk, és nem lehetett kiengedni, mert az udvaron kutyák, tyúkok, disznók és birkák voltak. Hiába volt ivartalanítva, mindig szökni akart, nagyon utálta szegény.

Aztán kertes házban költöztünk, és olyan neki, mint a Kánaán. Állandóan szomszédol, bandázik a többi macskával (kivéve mikor hideg van), vagy a teraszon fekszik és nézelődik... Persze menetrendszerűen jön kajálni és este aludni hozzánk. Vagy napközben csak úgy játszani.

Egy macskának nem jó bent! Én is azt hittem, hogy de, sok macskám volt panelban, de mióta családi házban vagyunk, rájöttem, hogy nem jó. Imádnak fára mászni, nézelődni, a többi macskával játszani, stb... Ezt semmiféle pecabottal nem tudod visszaadni neki.

Semmi baja nem lesz! Be kell oltatni (de azt amúgy is kell), ivartalanítani (szintén) és kész. Az én cicám az utcán is körülnéz, mielőtt átmegy a szembe szomszédhoz. :) Nem tudod rászoktatni, mindig menni akar majd!

2014. okt. 8. 12:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Még egy gondolat: a macska nem téved el. Ahova eljutott, onnan vissza is tud jönni. És általában miután felfedezte a környéket, ismerős helyekre jár vissza. Bármikor meg tudnám találni a macskát ha nincs az udvarban, mert kettő szomszéd kertjében szokott lenni. Mindig, máshova nem megy.
2014. okt. 8. 12:54
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat! :)
2014. okt. 8. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!