Állandóan szökni akar, mit csináljak?
Az én cicám is ilyen volt, amíg kis lakásban laktunk, és nem lehetett kiengedni, mert az udvaron kutyák, tyúkok, disznók és birkák voltak. Hiába volt ivartalanítva, mindig szökni akart, nagyon utálta szegény.
Aztán kertes házban költöztünk, és olyan neki, mint a Kánaán. Állandóan szomszédol, bandázik a többi macskával (kivéve mikor hideg van), vagy a teraszon fekszik és nézelődik... Persze menetrendszerűen jön kajálni és este aludni hozzánk. Vagy napközben csak úgy játszani.
Egy macskának nem jó bent! Én is azt hittem, hogy de, sok macskám volt panelban, de mióta családi házban vagyunk, rájöttem, hogy nem jó. Imádnak fára mászni, nézelődni, a többi macskával játszani, stb... Ezt semmiféle pecabottal nem tudod visszaadni neki.
Semmi baja nem lesz! Be kell oltatni (de azt amúgy is kell), ivartalanítani (szintén) és kész. Az én cicám az utcán is körülnéz, mielőtt átmegy a szembe szomszédhoz. :) Nem tudod rászoktatni, mindig menni akar majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!