Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mely macskafajtáknak van...

Mely macskafajtáknak van márvány színváltozata?

Figyelt kérdés
Márványmintás cicát szeretnénk, a genetikájának még nem olvastam utána, de talán egyes fajtákban gyakrabban van jelen, olyat keresnék ami illik hozzánk. A britekről tudunk, más fajtát keresnénk.

2014. okt. 5. 21:36
 1/5 anonim ***** válasza:
A bengáli cicáknak van csodálatosan szép márvány mintázata, személy szerint a fajta szerelmese vagyok, de csakis aktív gazdiknak, mert a macsekok között kiemelkedően aktív, mozgékony és rengeteget gondolkodó (!!!) fajta.
2014. okt. 5. 21:51
 2/5 anonim ***** válasza:
orosz kék?
2014. okt. 5. 22:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Mindig mosoly jön az arcomra a márvány szótól...mi az a márvány minta?vagy ahogy te hívod"színváltozat"..
2014. okt. 6. 09:17
 4/5 A kérdező kommentje:

A legjobb tudásom szerint a márvány a cirmos mintázat egyik változata.

"

Makrélacirmos vagy tigriscsíkos: keskeny, párhuzamos csíkok futnak a gerinctől a lágyéktájon át a hasig.

Klasszikus vagy márványcirmos: széles csíkok, lágyéktájon pedig kagyló alakú foltok jellemzők.

Abesszin: tiszta jegyek csak a fejen, a lábakon és a farkon találhatók, a test finoman sávozott.

Foltos: a pettyes test mellett a farok és a lábak gyakran csíkosak."

Ha jól tudom az angol szaknyelv, a tulajdonságot örökítő gént is "marble gene"-nek hívja.

A mosolyt nem értem.

2014. okt. 8. 20:44
 5/5 macdln ***** válasza:
A briten kívül skót lógófülű, perzsa, maine coon, bengáli.
2015. aug. 1. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!