Mennyi alvás normális egy kiscicánál?
Figyelt kérdés
Nem kezdő macskatartó vagyok, de már régen volt utoljára kismacskám, és nem emlékszem, mennyit alszanak. Egy 10 hetes kis kandúrkám van, 3 hete van velem. Nagyon is egészségesnek látszik, folyton rohangál, rosszalkodik, támad, vadászik, nagyon eleven cica, eszik rendesen. Viszont ma 2-3 kisebb megszakítással átaludta a délutánt, ami eddig nem volt jellemző. Felnőtt cicánál tudom, hogy ez tök normális, de ennyi idősnél is? Kiterülve alszik, nyújtózik, látványosan jól érzi magát, ha megsimogatom, elkezd ide-oda forogni a hátán és dorombolni, tehát nem úgy alszik, mint egy beteg cica. Tudom, hogy túlaggódom, de nem tudom, hogy normális-e ez az alvásmennyiség. Két napja kapott bolha ellen spot on-t, meg féreghajtót, nem tudom, ez befolyásolhatná-e bármilyen módon az egészségét. Köszi annak, aki segít!2014. okt. 4. 19:14
2/3 anonim válasza:
Az ilyen álmos időjárás is nagyban befolyásolhatja.
A spot-onokkal (bár többféle van) nem árt vigyázni, ha nem muszáj, akkor én nem ajánlom a használatát ilyen kicsiknél. De látszólag semmi baja.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
A spot on-t állatorvostól kapta, nagyon kis mennyiséget, ami nem árt neki. Én se merek bármit rácsöpögtetni vagy ráfújni ilyen pici korban, hívtam direkt a dokit, féreghajtót is ő adott.
Egyébként valóban semmi baja, fél órája fölkelt, és borzalom, amit művel, úgyhogy tuti jól van, megnyugodtam :D
2014. okt. 4. 20:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!