Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ivartalanítás utáni lábadozás...

Ivartalanítás utáni lábadozás cicáknál? Gallérral vagy nélküle? Tapasztalatokra lennék kíváncsi!

Figyelt kérdés
Ma ivartalanították a nőstény cicámat, utálja a gallért, egyszer már le is szedte magáról. Még fel sem ébredt teljesen...
2010. jan. 21. 21:41
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
nekem már rengeteg macskuszomat ivartalanították, de egyiknél sem volt gallér... volt amelyik nehezebben viselte, sokat nyávogott és szenvedett, de csak az első egy-két napon! de volt olyan amelyik mintha meg sem érezte volna... szóval ez tényleg cica függő! de személy szerint én még erről nem is hallottam, hogy ilyenkor gallért raknak a cicákra.
2010. jan. 21. 22:32
 12/27 anonim ***** válasza:
Az enyémeken hagyományos "nagy" vágás volt, nem felszívódó varrattal, gallér nélkül. Kentek/fújtak rá valami ezüst színű dolgot, és azt mondták, hogy attól nem fogja nyalogatni. Tényleg nem foglalkoztak vele.
2010. jan. 21. 22:53
 13/27 anonim ***** válasza:
Na az enyém lenyalogatta az ezüstöt, azért kellett rá gallér.
2010. jan. 21. 22:55
 14/27 anonim ***** válasza:
Jobb gallér nélkül, mert a macskák nem viselik olyan jól a gallért, mint a kutyák. Érdemesebb inkább figyelni, de a gallért levenni.
2010. jan. 21. 23:09
 15/27 anonim ***** válasza:
az enyémen is csak akkor volt gallér, ha nem tudtam rá figyelni, elmentem boltba vagy ilyesmi.ha ott volt mellettem, akkor levettem a cicáról én is
2010. jan. 21. 23:11
 16/27 anonim ***** válasza:
Bár te azt írtad,neked nőstény cicád van,nekem pedig fiúk (voltak :( ) a Drágáim,de velük pl.semmi extra nem volt!!Már 6 hónaposan ivartalanították őket(most 2 és háromnegyed évesek),a doki azt mondta,kb.24 óráig tart az altató,de ők stramm macskák,kb.12 óra múlva felébrednek!!na,három órával a műtét után már kóvályogtak,reggelre kutya(macska) bajuk sem volt!!Nekik semmilyen gallér vagy hasonló nem volt,viszont a dokik gyönyörű munkát is végeztek,azóta sincs velük semmi...
2010. jan. 22. 00:37
 17/27 anonim ***** válasza:
Nekem a lány cicámat ivartalanították.:) Nem kellett neki gallér,lábadozott 2-3 napig aztán újjá született.:)
2010. jan. 22. 08:40
 18/27 anonim ***** válasza:
Kandúr és nőstény macskát is ivartalaníttattam, egyikre sem adtak gallért és semmi baj nem volt. Eszük ágában sem volt a varratokkal babrálni annyira kómásak voltak.
2010. jan. 22. 10:15
 19/27 anonim ***** válasza:

Nekem volt galléros és gallér nélküli ivartalanított macskám is. Gallér nagyon kinlódás számukra. Az enyém mindig elakadt, nehezen evett. Az első nap, mikor még benne volt az altató, akkor volt a legrosszabb. Elég nyomorékul nézett ki, mikor kábultan mászkálni kezd és botladozik. Ilyenkor többet kell figyelni rá, ne hogy valami baleset érje vagy leszedje a gallért. Az egyik macsekom is leszedte, utána visszatettük. Mindig nézni kell, hogy 1-2 ujjnyi vastagságú hely maradjon a nyakánál. Ne legyen túl szoros és laza sem.

Most, amit kaptam cicát, nem rég ivartalanították. Valami géz szerűség van a hasán,amit nem tud leszedni, szerintem oda van varrva az is.Jövőhét pénteken viszem varrat szedésre. Nincs gallérja, nem is piszkálja a sebet, csak mikor mosakodhatnékja támad.

2010. jan. 22. 11:26
 20/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Ma még elég gyenge a cicám, alig mászkál csak gubbaszt. Szerintem megfogom próbálni levenni kicsit róla aztán meglátom mennyire nyúl a sebhez. Alig evett, kényelmetlen is neki azzal a nagy bigyóval a nyakán...úgy néz ki szerencsétlenkém mint egy ufó:D
2010. jan. 22. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!