Macskacsapda, vagy valami más ötlet?
Ivartalanítás, állatorvosi ellenörzés miatt kellene félvad kiscicákat becserkésznem. Az édesanyjuk már ivartalanítva lett. Most a kölyköket szeretném. (5 hónaposak)De bizalmatlanok. Ez falun van. Én Bp.-i vagyok, de akarok segíteni az illető néninek.
Valószínű fogok egyet venni. A kérdés, hogy hatásos-e.
Mert ennél jobb nem jut az eszembe, hacsak nincs valami ötletetek.
főleg az érdekelne, aki már használta.
Vagy hasonló ún. élve elfogó csapdát használt.
Állatbarát vagyok, tehát minden olyan válaszolót, aki öncélú hozzászólásokat írogat lepontozom
így néz ki:
kösz a válaszokat. Azért még hátha ír valaki. Az általatok mondottak természetesen jók.
Az első válaszoló valószínűleg nem látott még félvad kiscicákat, azoknak hátul is van szemük. Elég feléjük pislogni, és elszaladnak.
Nekünk az a módszer vált be, hogy egy sima macskaszállító kosár legbelső végébe tettünk nyers csirkehusit, ami ugye nagyon vonzó egy cicusnak, méghozzá apróra vágva, hogy ne tudja megragadni és kiszaladni vele, aztán amíg önfeledten majszolta, egyetlen gyors mozdulattal rácsuktuk az ajtót. Ehhez persze jól kell helyezkedni, pl. a ház sarkán, hogy a cica ne lásson minket, mégis pillanat alatt elérjük a kosár ajtaját.
Kedves Kérdező, és Hozzászólók
Az élvefogó csapda tökéletes megoldás, én használom kóbor cicák befogásához, hogy ivartalanítatni tudjam őket. Az elbódítást ne próbáljátok ki, mert a macsek elfut bódultan, és baja lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!