Az udvarunkba ellett egy macska. nem bántottuk de tegnap reggel elhordta a kiscicáit kivéve egyet. Otthagytuk, este megnéztük a kiscica még mindig ott volt. Nem akartam otthagyni egyedül ezért behoztam egy dobozba. Kb 2 hetes lehet. Hogyan gondozzam?
Érdekesek ezek a macskaanyák! A múltkor írta valaki, hogy az összes macskát levitte az anya a padlásról, csak egyet hagyott fent. Talán elfelejtette, hogy hány van neki? - kérdezte a fórumozó.
Szerintem nem ez lehet az ok, de hogy van magyarázata, az biztos. Miért ítéli éhenhalásra a tőle függő picikét?
Csak azt tudom tanácsolni, amit a híradókban látunk: a gondozó szemcseppentővel adagolja a tejecskét az elhagyott kis állatok szájába, míg megerősödnek, s képesek lesznek egyedül lefetyelni. Meg szeretgetés, babusgatás.Kis kuckót neki, ami körbeöleli meleggel! Sok türelmet és boldogságot hozzá!
Elmentem a kérdésed, időnként tudósíts a sorsáról! Meg a szőrös szívű anyja jelentkezik-e érte?
1. 2. vagyok, engem is érdekelni fog, hogy boldogultok!
A mi telkünk mellett is ugyan ezt csinálta az anyacica most nyáron. Kóbor macska, nem tudjuk kié, de ha jön, nem zavarjuk el. Megellett, a szomszéd megtalálta, betette biztonságba a kölyköket, melegbe, etette az anyát, jó helyük volt és egyik napról a másikra eltűntek a kölykök.
Az anya állat azóta is visszajár a dobozba, de a kölykök nem kerültek elő és látszik, hogy szoptat.
Furák a macskák.
A szomszédé néhány éve benyomta a hálót a kamraablakon, és bekölyközött a lépcső alá. Gazdi elvitte őket a már rég előkészített kosárba, de a cicc állandóan visszahordta az aprókat.
Kiscicáknak van tápszer, meg cumisüveg, melegen kell tartani őket. De kéthetes cicának anyatej nélkül kevés esélye van.
A lányom 5 ciccet gondozott, kóbor cica a szomszédba szült, aztán eltűnt, mikor úgy 3 hetesek voltak. A szomszéd ki akarta rakni, hát a lányom hazavitte őket.
Kemény munka volt. És fájdalmas, amikor elkezdtek hullani. A doki szerint semmi immunrendszerük anyatej nélkül. Végül kettő maradt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!