Kb. fél mm-es csigaszerűen összetekeredett valamik hullanak a macskánkból. Mi lehet az?
A macskám elég sokat jár ki az udvarra(azaz inkáb csak enni jár be). Nemrég bolhás lett. A nyakba cseppentős bolhairtószert alkalmaztam, ami szerintem hatott is mert már nem vakarózik. viszont akármerre lefekszik, ilyen kis fekete kunkori valamik maradnak utána. Szabad szemmel alig látszik, ha csak ugy odanézek azt hinném, hogy valami kis piszok. Viszont ha tüzetesen megnézem akkor látom, h ilyen csiga szerűen feltekeredett valami (némelyik egy nagyon kicsi vesszőre emlékeztet: "," . pl apro giliszta vagy féreg is lehetne, de se feje se farka (nekem legalábbis ugytűnik - aztán lehet, h csak nem látom), Inkább olyan mintha valami nagyobbnak a letört része lenne. Ezért arra gondoltam, hogy esetleg valami élősködőnek az ürüléke, azaz annak is egy darabkája? férges lehet? vagy még mindig bolhás? Keresgéltem a neten de nem nagoyn láttam hasonlót mint ami itt van pl az ablakpárkányon. Valakinek van valami ötlete ezzel kapcsolatban? Le akartam fotozni a dolgot de annyira kicsi h nemtudom... Eléggé aggaszt ez az egész a bolhák óta, mert félek h jön valami parazita ami ránk is át terjedhet. már a tudattól is viszketek...
A válaszokat előre is köszi.
Igen, meg :)
A neve:
Frontline - Spot on kat
Pipettás csepegtető (egy pipetta 0,5ml). a hatóanyaga pedig: 50 mg Fipronil.
Külföldön élek szóval lehet h ugyanezt a márkát nem kapod magyarba, de ha igy keresed szerintem h Spot on az mind ilyen (pipettás)
Fipronil tartalmu spray-t is vettem, de azt lehetetlen a macskára fujni mert fél tőle. pedig sokkal olcsobb mint a csepegtető és rengeteg van benne. Mivel a macskára nemtudtam fujni, azokra a helyekre fujkáltam el belőle sokat ahol a macska szokott feküdni.
közben megtaláltam a terméket magyar oldalon
ime: [link]
Ez vegyszer, TILOS háromszoros adagot rányomni a macskára, most meg akarod ölni, vagy a szőrét lehámozni róla? Főleg, hogy azt nem szabad csak úgy, mnidenfelé rányomni, nem vélelenül kell a marjára. A combjáról lenyalja, márpedig ez méreg...
Teljesen normális, hogy vakarózik, kinti macska is, összeszed halom port, miegyebet, viszket. A macska kimondottan tiszta állat, persze, hogy tisztálkodik.
Féreghajtót kapjon, egyébként meg teljesen rendben van, bolhaürüléket hagy el mindenfelé. Napi 1× keféld át 2-3 napig, vagy egyszer mosd át WU2-vel, vagy macskasamponnal. Heti egyszer utána átkefélgetheted, ő is élvezni fogja, emg tisztább, rendezettebb is lesz.
most találtam 1 ilyen kukorit. ha vizes papirtörlövel szétnyomom akkor pirosas barnás szine van. akkor gynaitom bolha kaka.
Az érdekesség az h a macsek amikor engedi h megnézzem őt, sose találok benne bolhát oylan szép tisztának tűnik a bundája. de akárhova lefekszik döglött bolhák hullanak belőle az elmult két napban összesen 6 döglött bolhát találtam a macska körül, meg ezeket a bolha kakákat.. érdekes h két hete tettem rá a bolhairtószert és még most is kihullott belőle 6 bolha. mennyi hullhatott ki belőle az elmult két hétben? szegény.. nem csoda h anynira vadul vakarozott mielőtt elmentünk... mostanára már egyáltalán nem vakarózik, nyugodtabban szundikál mint eddig valaha is tette... ugyhogy nekem az a véleményem, h mostmár a lakás tisztitására kell koncentrálnom. rendeltem spray formájában bolhairtot, ami kifejezetten lakás tisztitására van
remélem sikerül megsabadulni a kis vendégektől..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!