Mennyire higiéniátlan a macskaalom a szobában?
Figyelt kérdés
Az alom a szobámban van, mert anyám máshol rá sem bír nézni. Mindig takarítva van, de az a "kényszerképzetem" van, hogy egy kicsi marad benne, és beszippantom a részecskéket, és belekerülnek az orromba meg a vérembe, és fúúj. Panel 10., szóval nem lehet, hogy kint végezze a dolgát. Ugye ez BIZTOS, hogy nem fordulhat elő?2010. jan. 15. 12:46
1/9 anonim válasza:
Nekem 8. éve van a szobámban (is) meg még a lakás különböző részein, több macskánk van, de semmi bajom. Ne képzelődj.:)
2/9 anonim válasza:
Nem túl valószínű, hogy ilyen történik... Egyébként az orrban a szőr pont arra van, hogy ne kerüljön be semmi por vagy egyéb, és amúgy sem kerülne a véredbe. Még ha szájon át lélegzel, a légcső csillós hámja is kifelé hajtja a mindenféle kis részecskéket, port, ilyesmit.
Amúgy ha nagyon aggaszt, vegyetek olyan almot, ami csomósodik (ez általában rá van írva a csomagolásra és kicsit drágább, mint a nem-csomósodó). Ahogy elvégezte a dolgát, rögtön ki lehet szedni egy lapáttal (a pisit is), zacskóba rakod és mehet a kukába. És nem kell az egész almot cserélni. Vagy pl a szilikonos alom is jó lehet, ott még maga az alom sem porol, hanem kristályszerű darabkákból áll.
3/9 anonim válasza:
Szerintem gusztustalan, hogy a szobádban tartod a macskaalmot. Fürdőszobába esetleg nem tudjátok tenni? Valami kevésbé látható helyre?
4/9 anonim válasza:
Semmi bajod nem lesz, ha rendszeresen tisztítod. Én naponta kimosom és nem undorító, mert nem is látszik semmi ugyanis a cica betakarja a piszkát. Van sok lakás ahol nincs állat mégis undorító!!!
5/9 anonim válasza:
Nekem is ott van évek óta, eddig semmi bajom nem lett.
6/9 anonim válasza:
Nekünk mindig is ott volt. Csomósodó alom, lehetőleg a szoba eldugott részén. Rendszeresen takarítani kell és semmi baj sem lesz!
7/9 anonim válasza:
Nekem is van alom a szobában is. Reggel-este kitakarítom, semmi szaga nincs. Vannak olyan almok, amik eléggé porzanak. Bajod azoktól se lesz, feltéve hogy a macskák egészségesek, csak többet kell takarítani miatta.
8/9 anonim válasza:
Semmi bajod nem lesz tőle, nekem 2 éve van a szobámban macskaalom. Nem tudom máshova tenni, mert a cica éjjel a szobámban alszik, hogy a család többi tagját ne háborgassa, és a nagydolgát általában késő este, vagy hajnalban szokta végezni... Nekem fedett, csapóajtós alomtálcám van, és szilikonos alom van benne. Ez egyáltalán nem porol.
9/9 anonim válasza:
Megmondom őszintén; náluk mindig is papír volt a cica WC-ben. Ha pipikél vagy kakikál, akkor kiburítjuk a mi WC-nkbe, kimosom az ő WC-jét szappannal s teszek bele ismét 2x3 csík toilet papírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!