Silány tápról prémium minőségre váltó gazdik mik a tapasztalatok?
Gondolok itt ilyenekre hogy megette szívesen a prémium ízfokozó stb nélküli magas hústartalmú tápot?
Nem keveselte az adagot?Mert ugye általában az adagolási útmutató szerint kevesebb az adag egy acanából mint pl whiskasból, ráadásul a prémiumra fokozottan igaz hogy a túl adagolás elhízáshoz vezet.
Szőr változik? Egészségesebb, kevésbé hullik?
Széklet változás?
Szóval tényleg minden tapasztalat érdekel a silányról prémiumra való átállásról.
Nekem többféle prémium táp nem jött be, csontsoványra fogyott tőle mindegyik. A végtelenségig emelni az adagot meg nem bírta volna a pénzem. Úgyhogy inkább kerestem egy közepeset. Ez bevált. Amúgy azon kívül, hogy kevesebb a székletük, más változást nem látok. Talán a szőrük jobb. Meg biztos egészségesebbek is, de szerencsére előtte sem volt bajuk.
Az, hogy megeszi-e szerintem nevelés kérdése. Az enyémek bármit megzabálnának amit eléjük rakok.
A vizslámnak ilyen ratyi (de tényleg az) Lidl-s 10kg kutyatápot vettem sokáig, két hetente ment tőle a hasa, hámlott is a bőre, és nem igazán volt elég neki a napi 2 etetés belőle.
Viszont átváltottam erre [link]
fele annyit kell belőle adnom neki, szemmel láthatóan (1 hét után) nagyobb lett a kutya (hízott is de az egész megjelenése szebb lett) széklet szilárdabb, kevesebb lett, több tápanyagot tudott hasznosítani, de még a szőre is szebb lett, és a bőre is helyre jött.
Az egyetlen hátrány, hogy amíg a silány 10kg-s volt 1799,- addig az alsó prémium 12,5kg-s kerül 9 ezerbe. (nem is prémium igazából, hanem fél úton van a közép kategória és a prémium között ezért nevezem alsó prémiumnak)
De legalább a Premier táp majdnem két hónapig bírta. És imádja a kutya.
Kiscicát hoztam el. Ahonnan hoztam ott noname macskakonzervet ettek. Nálunk flatazort meg happycatet kap, már jóízűen eszi, majdnem 2szer akkora, mint az ott maradt tesók így kb 2 hónap után, a szőre is sokkal szebb, a pocakja se megy. Aggódtam nagyon, hogy nem akarja majd megenni a száraz tápot, hát nem is akarta. Jól beáztattam, de annyira, hogy szinte teljesen szétázott. Úgy már kellett neki. Érdekes, hogy a kutyatápot mióta összehaverkodott a kutyákkal rendszeresen ellopja, úgy szárazon eszi.
Ha nagyon nem akarja megenni az új tápot a cicád, keverd a régivel, és fokozatosan csökkentsd a régi táp mennyiségét az új tápban. Esetleg egy kis főtt husit tegyél az új táp mellé, vagy öntsd le főtt hús levével. Érdemes 2-3 féle tápot is adni neki felváltva, hogy ne kezdjen el válogatni.
Köszönöm a válaszokat.
Konkrétan whiskasról szeretnék acanára váltani a 6 éves ivartalanított nőstényemnél és a 4 hónapos kandúrkámnál.
Gyerek koromba is voltak macskáink és mindig whiskast kaptak, így most (illetve 4 éve) hogy saját cicám lett sajnos evidens volt hogy whiskast veszek, nem is néztem mi van benne. Szerencsére felnyílt a szemem hogy macskát tartok nem csirkét hogy gabonát egyenek.
A kicsinél annyira nem is tartok az átszokástól talán ő még annyira nem ízfokozó függő a nagynál kicsit jobban. Bár igazán egyikük se válogatós, szóval a nagy kapott már noname szemetet is amikor még magamnak se tellett ép kenyérre se, meg vadászik is. Megeszi a főt rizst, kenyérhéjat, marha húst nyersen szóval mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!