Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért viselkedik így macskám?...

Miért viselkedik így macskám? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nyáron a 4 éves macskám szült 3 kiscicát, rendesen fölnevelte őket, egészségesek stb. viszont néhány hónapja nagyon furcsán viselkedik első sorban a saját gyerekeivel, ha csak meglátja őket morog, fúj rájuk, van egy másik macskám is, neki 1 kisebb gyerekcicája van, rájuk is fúj stb. ha meglátja őket.Mostanra már annyira elfajult a dolog, h szinte egész nap valahol sétál, vagy valamelyik szomszéd háznál van, és sokszor akkor is úgymond magába morog ha nincs semmilyen másik macska a láthatáron.Nem agresszív, nem támad, bánt senkit, csak fúj és morog a többiekre, és azonnal elszalad.

Hozzátenném még, h van egy daganatszerű valami a fülében (egyenlőre az orvos sem biztos benne, h mi az)lehet, h ez összefüggésben áll ezzel a viselkedéssel?

Mit jelenthet mindez, mi lehet az oka, és mit tehetek ilyen esetben, h normalizálódjanak megint az állapotok ?

Köszönöm a válaszokat!!

2010. jan. 14. 00:34
 1/8 A kérdező kommentje:
Jah és még nincs ivartalanítva, mert a szülés után nem sokkal jött ez a probléma a fülével, és az orvos szerint előbb azt kell meggyógyítani, utána szeretném mindenképpen ivartalantattni.
2010. jan. 14. 00:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy fáj a füle, azon kívül a kölykei felnőttek. Úgy viselkedik ahogy az összes többi állat. Amikor nagyon lesznek akkor elkergeti őket hogy éljenek egyedül. Ő nem ember. Vagy lehet hogy megint vemhes vagy ivarzik.

A másik macskának mi baja hogy nincs ivartalanítva? Nem beszólni akarok csak annyi gazdátlan macska van, és tudom inkább megtartjátok meg jó gazdi, de ha majd tizet ellik akkor nem biztos hogy olyan könnyű lesz.

Szerintem orovsolni kell a fülét, ivartalanítani őket, és a kicsiknek gazdit találni.

2010. jan. 14. 00:52
 3/8 anonim ***** válasza:

Kölykök megnőttek és már vetélytársak lettek, megeszik előle a kaját, nem csak vele foglalkozol, rá mersz nézni más macskákra is, féltékeny.

Rengeteg macskám szült már itt, mindnél így volt mint nálad, utálják egymást, pofozkodnak, verekednek, bár néha simán alszanak is egymás mellett. (aztán ha felébrednek pofozkodnak tovább) nemigen fog változni ez a helyzet. Ez ilyen macskadolog.

2010. jan. 14. 01:08
 4/8 A kérdező kommentje:

A másik(ő fiatalabb) azért nincs, mert egyszerre akartam mind a kettőt vinni, de ha a beteg nem jön egyhamar rendbe, akkor persze egyedül viszem el ivartalanításra "másikat", nem lesz több kicsi (bár tudom, h a fogamzásgátló nem túl egészséges nekik)a 4 kicsi,ami megvan azokat meg szeretnénk tartani, tudom a 6 macska kicsit soknak tűnhet, de nagy az udvar, anyagilag is belefér, de többet nem szeretnénk.A kicsik közül 1 kislány van, természetesen ő sem szüljön, gondoltam ha viszem akkor egyszerre mind a hármat, mivel tavasz előtt úgy sem tüzelnek (ha jól tudom)

Egyébként azért furcsállom ezt a viselkedést az idősebbiknél, mert a másik (a fiatalabb)NEM marta el magától a kölykét, sőt, miután az idősebbik elmarta magától a kölykeit a másik őket is szoptatta és azóta is majdnem olyan viszony van köztük, mintha nekik is az anyjuk lenne. Tudom, h normális esetben elmarja az anyacica a kölykeit, ez így van rendjén, de nálunk most valahogy a két véglet van jelenleg.Lehet, h ez nevetséges, én is kicsit megmosolyogtam az ötletet, de egyszer egy állatorvos(akivel egyébként nem voltam megelégedve, ezért váltottam)de ő azt mondta már kb 1 éve, h az idősebbiket, akiről most szó van jó lenne elvinni macskapszichiáterhez :O Igazából én ilyesmiről nem hallottam még, és nem is tudok ilyet a környéken, de esetleg tényleg pszichés problémák is lehetnek egy macskánál??

2010. jan. 14. 01:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Főként azért sem értem, mert az 5 többi cica teljes békességben él egymással, mindig összebújva alszanak,együtt esznek, anélkül, h akármelyik is félretúrná a másikat, játszanak... csak az egy lóg ki a sorból úgymond :S
2010. jan. 14. 02:05
 6/8 anonim ***** válasza:
53%

Józan paraszti ésszel nézve az is egy eshetőség, hogy a betegsége miatt próbálja az egészségeseket távol tartani.

Meg ahhoz se kéne több, hogy ne itt kérdezősködj a daganatos macskáról, hanem elvidd egy állatorvoshoz, miután ennek (vizsgálat) költségeiről tájékozódsz (ha a drága cica nem ér meg minden pénzt).

Visszakérdezek: ha agydaganatod v. vizenyőd van és nyomja a sok tudást a fejedben (de képzelhetünk engem is ide, ha téged sért), nem lehet, hogy a viselkedésre is kihat?

2010. jan. 14. 08:49
 7/8 A kérdező kommentje:
Természetesen látta orvos, egyenlőre nem tudta megállapítani, h pontosan mi a probléma, kapott gyógyszereket, azoktól átmenetileg javult, viszont kb. egy hete a tünetek mindennek ellenére visszajöttek.Jövő héten kell visszamennem az orvoshoz, ha az egészsége/élete függ attől, akkor akár egy drága műtétet is hajlandó vagyok kifizetni.
2010. jan. 14. 18:08
 8/8 A kérdező kommentje:
*attól
2010. jan. 14. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!