Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Vonaton kiszedhetem a hordozób...

Vonaton kiszedhetem a hordozóból a cicát, illetve jó módszer hordozóhoz szoktatáshoz?

Figyelt kérdés

1., Szóval ha vonattal utazunk, természetesen hordozóba viszem a cicát, de a vonaton szigorúan hámmal, úgy hogy az ölembe, esetleg a földön van ki lehet venni?

2., Most kapta a hordozót. Nyitott állapotban nagyon tetszik neki, be még nem zártam. Levettem az ajtót, ott van, bármikor bemehet, be is megy, abban alszik. Ez maradhat is így?

Arra gondoltam hogy időnként bezárom, esetleg sétálok vele kicsit az udvarban úgy hogy a hordozóba van. Ez így jó ötlet?

2014. aug. 8. 11:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha a tobbi utast nem zavarja, szerintem kiengedheted. En is kiengedtem, amikor vonaton utaztam.

Mondjuk, a vonat padlojara nem tennem le, neki nincs cipoje, es ki tudja, mi minden volt/van azon a padlon...

2, Igen, ez jo otlet.

2014. aug. 8. 13:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Az jó ötlet, ha szoktatod a hordozóhoz, tehetsz bele neki finom falatokat is, hogy magától menjen bele, és jó élménye legyen. Viszont én a vonaton az ő biztonsága érdekében semmiképp nem engedném ki, mert veszélyes lehet, megijedhet pl. egy hirtelen fékezéstől a cica, karmolhat, haraphat, egy pánikba esett, elszabadult macskát meg nem könnyű elkapni, egy mozgó járműben pláne. Ki is juthat a vonatból, aztán bottal ütheted a nyomát. Ha a hordozót a saját kis biztonságos kuckójának tartja, akkor nem lesz baj. Utazás előtt minél jobban fáraszd le mondjuk madzagra kötött játékkal, mert fáradtan minden állat nyugodtabban viseli az utat.
2014. aug. 8. 15:59
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Bele menni bele megy magától, abban alszik, nagyon tetszik neki. :)

Tegnap rázártam az ajtót is. Különösebben nem zavarta, inkább jó játéknak találta hogy a rácsokon nyúlkál kifele.

Arra hogy kiveszem hámon majd azért is gondoltam, mert tudom hogy minden percben megakarom majd simogatni. Ugyan van simogató nyílás a hordozón csak még bőven kifér rajta, így félő ha azt felnyitom tényleg kiugrik és megvan a baj.

A hámos megoldással meg megtudom tenni hogy már itthon úgy teszem a hordozóba hogy rajta van a hám, és akkor a vonaton elég csak rácson keresztül rácsatolni a pórázt, aztán jöhet is az ölembe.

Bár így jobban végig gondolva jogos hogy nem biztonságos. Nyugodtan ülünk aztán valaki felszáll egy kutyával... :(

Azt hiszem marad a helyén.

2014. aug. 9. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!