A cicám már nem szeret?
1 hónappal ezelőtt meghalt a cicám tesója és onnastol elkezdett "kötődni" a cicám hozzánk(előtte elég vad volt)
így kihasználtam az alkalmat és sokat törődtem vele,játszottam,simogattam stb.
de tegnap valahogy olyan furcsa lett,újra vad,karmol,
fél tőllem stb.
12/L
már nem szeretne engem?
nagyon megvagyok ilyedve...
vagy az is közrejátszik hogy nagy tesóm folyton ilyezgeti szegény kicsi Garfield-omat?
Nem lehet, hogy esetleg ivartalanított kandúr?
Nekünk mikor még nem volt ivartalanítva a kandúrunk, sokszor neki ment a családtagoknak, lesben állta a teraszon és onnan támadt ránk, ha bekattant.
Morgott és fújt, nem játékból csinálta.
Ivartalanítás után ez a probléma nem jelentkezett többet!
A cicák tényleg elég kis önzőek, de éppen azért fura, hogy nem hagyaj magát kényeztetni.
Mennyi idős a cica? 7-12 hónapos cicáknak van egy vadulós korszakuk, amikor bizonyos napszakban (többnyire este, de az enyém reggel is csinálja)mindent szétszednek, mindenhova felmásznak, és csak rohangásznak a lakásban, mint aki megőrült. Aztán alszanak egyet, és újrakezdik. Esti őrületnek is szokták hívni, olyankor vadászni tanulnak. Szerintem ez a viselkedés még 14-15 hónapos korig is normális, különösen, ha szobacica.
Lehet az is, hogy valami érzékeny pontját macerálod. A fiúmacsekok pl. érzékenyek a hasukra, arra harapnak. Van cica, amelyik a gerincén egy pont érintésére reagál rosszul, vagy azt sem szokták szeretni, ha a faruk környékén simizik őket.
Ha az zavar, hogy harap, arra is van módszer leszoktatni.
Remélem, javul majd a helyzet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!