Bolhás kiscica, tényleg mindent ki kell dobálni?
3 hónapos cica.
Tegnap előtt bolhát fedeztem fel benne, ezért azonnal langyos vízben megfürdettem és elkezdtem bolhákra vadászni. 6db-ot tudtam belőle kiszedni, többet nem találtam. Ma reggel megint láttam egyet rajta, elkaptam, de gondoltam ennek a fele se tréfa. Az utolsó pénzemből leszaladtam az állatpatikába spot on bolha irtóért.
Van itthon neostomosan, tudom hogy az mérgező macskákra de kérdeztem az eladót hogy a cica környezetét befújhatom-e vele. Mondta hogy maximum csak csak a nagyon eldugott helyeket, réseket de a fekhelyét semmikép sem. Azt mondta hogy a szivacs fekhelyet dobjam ki, égessem el az a biztos.
Tényleg szükség van erre? Nem elég ha jó forró vízben kimosom? Van két szivacsa, meg egy nagy plüss egere. Aludni inkább a plüss egéren alszik, meg azzal játszik, birkózik. Sajnálnám kidobni tőle, de mivel szopizza, harapdálja, a neostomozánt nem merem kockáztatni.
Ja azt elfelejtettem, hogy a spot on után szabad valamikor fürdetni?
Csak mert fehér cica és azért a bolha kaki látszik a szőrébe. :(
Szia, inkább csepegtetőt kellett volna, nem sprét (csepegtető is bőrre megy)
Mindent dobj ki, a szőnyeget csavard fel, ha van, és vidd el tisztítóba, nem elég csak a macskát fertőtleníteni, nálunk -sajnos későn vettük észre- rovarirtót kellett hívni, addig a cicus is máshol volt.
A cicára csepegtetőt vettem.
Fújni a neostomosant lehet ami szintén bolha és minden egyébb rovar ölő és távoltartó csak az mérgező a cicáknak.
A spot on tökéletesen elég lesz.
A szivacsos fekhelyet mosd ki magas hőmérsékleten, a bolhák sokmindent kibírnak, de másfél órányi 60 fokos mosást azért már nem.
A fürdetéssel várj pár napot, a legjobb, ha elolvasod az adott spot on csomagolásán/a neten, hogy mennyi idő múva lehet fürdetni a macskát.
Köszönöm.
Nincs írva a fördetéssel kapcsolatban csak ennyi:
"Macskáknál nem áll rendelkezésre adat arra vonatkozóan, hogy a készítmény hatékonyságát hogyan befolyásolja a fürdetés, samponozás, de a kutyák esetében szerzett tapasztalatok alapján a készítmény alkalmazását megelőző órában történő samponos fürdetés nem befolyásolja a bolhaellenes hatást."
Arról hogy utána szabad-e fürdetni semmi infó. :(
Amúgy virbac effipro csepegtetőről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!