Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Jelölés szempontjából nem...

Jelölés szempontjából nem lesz késő 5 hónaposan ivartalanítani?

Figyelt kérdés

Fiú cica, ma 3 hónapos. Hívtam a dokinkat hogy mennénk ivartalanításra. Szoba cica, ezért minél elöbb szerettem volna hogy ivartalanítva legyen. Auhusztusban szerettem volna, de a dokink szabira megy, aztán külföldi konferenciára, így csak szeptember második felébe tudunk hozzá menni.

Nem lesz az késő?

Ha esetleg addigra elkezdi a jelölést akkor a műtét után abba hagyja?

2014. júl. 28. 09:11
 1/5 anonim ***** válasza:
5 hónaposan nem fog még jelölni, de tovább ne várjatok.
2014. júl. 28. 09:42
 2/5 anonim ***** válasza:
Macskafüggő. Az enyém sima házi macska, 9 hónaposan lett ivartalanítva. Akkor egy hónapja már jelölt. Azóta nem. Nem éri meg megvárni, mert sok kárt okozott nekünk egy hónap alatt is.
2014. júl. 28. 10:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Enyém 1 éves és még mindig nem jelöl,szeptemberbe lesz 1 év 2 hónap akkor lesz kiherélve,tehát elég macskafüggő. Folytonos,idült betegsége miatt nem akartuk előbb,plusz hugyköves volt enélkül is.
2014. júl. 28. 11:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem, 9 honapos elott nem erdemes ivartalanittatni, ha nem jelol.

Pontosabban, hacsak nincs valami tenyleg komoly erv ra, akkor erdemes elkerulni a korai ivartalanitast (Csak kandurok eseteben) mert a korai ivartalanitas miatt megno a hugykovesedes, es a hugycso elzarodas kockazata.

Termeszetesen nem magatol erthetodo, hogyha koran lett ivartalanitva, akkor ez kialakul, de a kockazata novekszik, ez bizonyitott teny.

2014. júl. 28. 20:12
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Amint vissza jön a doki akkor megyünk.

Igazán azért is szeretném minél korábban mert pont az ő anyjával tapasztaltam azt meg hogy ha egy macska párzani akar akkor nincs akadály. Még bőven szoptatott az anya cica, amikor elkezdett tüzelni. A 15x30cm-es bukóra nyitott 2 méter magasban lévő szúnyoghálós ablakon szökött ki. Egyszerűen kiszaggatta a hálót.

Falun élünk, rengeteg ivaros kinti cica van. Azt se szeretném hogy az én cicám szaporítsa a környéket, ráadásul gyerek koromba volt ivaros kandúrom és tudom hogy a macska és az én számomra is mivel jár az udvarlás.

2014. júl. 28. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!