Jelölés szempontjából nem lesz késő 5 hónaposan ivartalanítani?
Fiú cica, ma 3 hónapos. Hívtam a dokinkat hogy mennénk ivartalanításra. Szoba cica, ezért minél elöbb szerettem volna hogy ivartalanítva legyen. Auhusztusban szerettem volna, de a dokink szabira megy, aztán külföldi konferenciára, így csak szeptember második felébe tudunk hozzá menni.
Nem lesz az késő?
Ha esetleg addigra elkezdi a jelölést akkor a műtét után abba hagyja?
Szerintem, 9 honapos elott nem erdemes ivartalanittatni, ha nem jelol.
Pontosabban, hacsak nincs valami tenyleg komoly erv ra, akkor erdemes elkerulni a korai ivartalanitast (Csak kandurok eseteben) mert a korai ivartalanitas miatt megno a hugykovesedes, es a hugycso elzarodas kockazata.
Termeszetesen nem magatol erthetodo, hogyha koran lett ivartalanitva, akkor ez kialakul, de a kockazata novekszik, ez bizonyitott teny.
Köszönöm a válaszokat.
Amint vissza jön a doki akkor megyünk.
Igazán azért is szeretném minél korábban mert pont az ő anyjával tapasztaltam azt meg hogy ha egy macska párzani akar akkor nincs akadály. Még bőven szoptatott az anya cica, amikor elkezdett tüzelni. A 15x30cm-es bukóra nyitott 2 méter magasban lévő szúnyoghálós ablakon szökött ki. Egyszerűen kiszaggatta a hálót.
Falun élünk, rengeteg ivaros kinti cica van. Azt se szeretném hogy az én cicám szaporítsa a környéket, ráadásul gyerek koromba volt ivaros kandúrom és tudom hogy a macska és az én számomra is mivel jár az udvarlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!