Három hónapos cicám öt napja kapott oltást. Akkor a szemei kicsit pirosak és duzzadtak voltak. Az orvos az oltáskor felírta neki a Tobrex nevű szemkenőcsöt azzal, hogy már az oltástól is javulni fog a szeme. Mennyi idő míg rendbe jön?
Kicsit javult is, de piros még mindig a szemhéja és duzzadt. Mennyi idő lehet a javulás? Kiengedjem a szabadba? (nagyon szeretne kimenni)
(A cicát két hete hoztam el az előző gazdájától. Akkor nem volt semmi baj a szemével, csak harmadnapra reggelre lett csúnya.
A cica nem járt ki, nem érintkezett az ittléte alatt más macskákkal.
Az orvost most nem tudom elérni, hogy megkérdezhessem.)
Hova akarod kiengedni?
Teraszra, kertbe, ahonnan biztos nem megy el sehova, szerintem igen.
Felügyelettel kimehet, a legjobb talán a hám lenne. Még ilyen pici nincs baj vele, könnyen megszokja.
A tobrexet viszont remélem tudod hogy akkor is egy hétig kell használni ha már meggyógyult mert antibiotikum, szükség esetén tovább.
Nálam 4 hetes cicának igaz duzzadt és piros nem volt a szeme, csak gennyedzett és össze ragadt, nekünk 3 nap alatt jött rendbe.
Ezt nem tudtam. De az orvos azt mondta, hogy valami cicabetegsége van, valamilyen bacilus van a szervezetébe, erre is jó a védőoltás.
És valóban, jobb lett a szeme már másnapra, de még messze nem jó.Tegnap reggelre össze is ragadt az egyik.
Ma már jobb kicsit, de piros a szemhéja.
Nem árt neki hogy kinn van a levegőn? Ott kaphat fertőzést vagy bacilust többet is nem? Még akkor is ha csak a fűben kóricál.
3-as:
felügyelettel van kinn naponta úgy két órát, nem szeretnék hámot rá, eddig egy cicámnak se volt, és nagyon jól megszokták hogy kinti-benti cicák.
A mostani cicámnál kicsit más a helyzet, és aggódom. Rég volt ilyen kicsi cicám, nem tudom mi a jó neki, mi nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!