Megváltozik-e a macska viselkedése ivartalanítás után?
Hát az én macskám is lökött.Fél éves korában ivartalanítottuk,most már 4 éves is elmúlt,de most is nagyon dinka,ez neki az alaptermészete.Mondjuk mára már többet lazul és eszik,meg sokkal nyugodtabb,de szeret játszani.
Szerintem nyugodtan ivartalanítsd,jobbat teszel azzal a cicádnak is,főleg ha kintre is kiengeditek.
Kandúrom 5 hó aposan lett ivartalanítva. Szomszédba ivaros kandúr van. Az enyém jelenleg 2,5 éves és ugyanolyan lökött maradt, mint kölyökkorában, csak már 4,3 kiló. Játszik, vadászik rám, bunyózunk állandóan, kijárós cica, de a kert végénél tovább nem megy, annyira nyugis és emberbarát. A szomszéd macskája 5 éves, hetente egyszer jön haza, csöppet sem játékos, csak a nőstényeket hajkurássza, állandóan verekszik, foltokban hiányzik a szőre, állandóan csont sovány.
Szerintem az ivartalanítás nagyon jó dolog, sokkal nyugisabb, normálisabb lesz a cica, emberbarát. Nyilván a kölyök lököttségből valamennyit el fog nőni, de az nem ivartalanítás miatt, hanem mert nem marad örökké kölyök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!