Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tegyek a cicámmal?

Croi kérdése:

Mit tegyek a cicámmal?

Figyelt kérdés
Van egy cicám, 1 hónap múlva lesz egy éves, lány. Nagyon szeretem, de ő sose volt az a "hozzádbújós" fajta, ennek ellenére azért tudtam simogatni, magamhoz ölelni, bár ritkán dorombolt. Most "bedobtak" hozzánk egy kb. 2 hónapos kis kandúrt, akit befogadtunk. Azóta a régi cicámhoz nem tudok hozzányúlni, enni alig jár haza, fél a kiscicától (elszalad, ha meglátja és morog rá), nem engedi, hogy felvegyem, teljesen agresszív lett velem. Rendben, hogy féltékeny, de mit tegyek vele? 3-4 napja már, hogy itt a kicsi, akit nem én gondozok, nem is nagyon simogatom, a régi cicám helyére se engedem be, sőt külön tálakat kapott, szóval mindenhogy próbáltam elkülöníteni az új jövevényt. De semmi javulás. Mit tehetnék vele, hogy újra a régi legyen? Vagy csupán idő kérdése? Nem akarom, hogy eltávolodjon tőlem, de nem tudom, mit kéne tennem, hogy javuljon ez az állapot :(. Hisz nem tudom simogatni se nagyon, mert fúj rám. :(
2014. júl. 17. 09:25
 1/5 Medvi ***** válasza:
Legyél vele türelmes, ha máskor nem, majd a télen a nagy hidegben rájön, hogy jobb a meleg szobában veled, mint kint a hidegben egyedül. Volt már ivartalanítva?
2014. júl. 17. 10:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem adj még neki egy kis időt. Védi a területét, úgy érzi betolakodó van ott.

A cicád ugye ivartalanított? Ha igen akkor csak terület védés miatt csinálja, a kandúrt is amint lehet ivartalanítasd, akkor lehet megbékélnek egymással.A kinti-benti cicáknál ez macerásabb mint egy egyszerű bentivel, bár ha nem mehetne ki akkor valószínűleg megjelölt volna mindent.

2014. júl. 17. 10:50
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen, az enyém ivartalanított, és majd a kicsit is szeretnénk, ahogy lehet.

De a tél még olyan messze van :(.

2014. júl. 17. 14:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, megpróbálok türelmes lenni vele. Csak nehéz, mert nagyon hiányzik :(.
2014. júl. 17. 15:00
 5/5 anonim válasza:
kutyát a kertbe oszt heló
2014. júl. 19. 02:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!