Akinek kinti-benti cicája van az hogy oldja meg, hogy amikor a macska kint van ne szökjön el?
Nyugi, az teljesen normális, ha a cica ki akar menni a kertből. Az én macskám kint született és egészen addig nem járt benn házban amíg el nem hoztuk magunkhoz. Nálunk nyáron egyáltalán nem jön be, pedig egész nap tárva-nyitva áll a teraszajtó, de kinn jobban szeret heverészni. Néha bejön, ha éhes, vagy társaságra vágyik, néha pedig átmegy a szomszédba felfedezni, vagy vadászni. Télen szinte egész nap benn van, néha bent is alszik, de általában kiengedjük éjszakára mert különben hajnalban végiggyalogol rajtam hogy engedjem ki pisilni. Múltkor a buszmegállóból sétáltam haza, a macskám pedig a túloldalon bóklászott, majd mikor felismert engem, rögtön hazarohant, hogy az ajtóban várjon. :) Ha szeret a cica, akkor nem megy el messze, és pár óra múlva vissza is jön. :) Persze mivel a tied még kicsi, picit veszélyes neki egyedül bóklászni. Amikor az én cicám akkor volt, mint a tied, szinte csak kinn élt, és a szomszédunkban van egy óriási német dog. Egyszer kiskorában átbóklászott hozzá, hát szerintem egy életre elment tőle a kedve. Szóval ne félj, a macskák tanulékonyak. Persze elővigyázatosságból megkérdezheted a szomszédjaidat, hogy raknak-e ki patkánymérget, illetve hogy a kutyáik kergetnek-e macskákat, vagy ha forgalmasabb helyen laksz akkor tényleg nem árt figyelni az autókra. De a macskák egyáltalán nem szöknek el, ha tényleg szeret, biztosan visszajön. :) Hiszen te eteted meg minden:)
Az első pedig hülyeségeket beszél, a macskák tudnak vigyázni magukra. Az ilyen életképtelen ölmacskáknak, vagy a szfinxeknek pedig teljesen más igényeik vannak mint más macskáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!