Meg lehet tanítani a szobacicának, hogy nyáron ne szökjön ki az ablakon?
Nem lehet megtanítani. Ha olyan, akit vonz a külvilág, akkor ugrani fog.
Mi az ötödiken tartottunk macskát, az úgy nézett ki, hogy szakaszosan szellőztettünk, amelyik szobában nyitva volt az ablak, onnan kizártuk a macskát.
A szomszéd néni azt mondta, náluk az egyik macska nem is akart kiugrani, a másik kétszer is kiugrott, kificamodott a lába, harmadszor már nem tette.
Ha mindenképp azt akarod, hogy ne ugorjon, de szellőztetni is akarsz, akkor tegyél fel elég sűrű rácsot vagy elég erős hálót. Én csirkehálóban gondolkoztam, de aztán inkább elköltöztem :D
Ahogy az első írta, macskaháló, rács, vagy fém szúnyoghálót tegyél fel az ablakokra.
Egy ismerősömtől hallottam, hogy a macskája 5 év után esett ki az ablakon, nem rögtön de belepusztult.
Kiugorhat madár után de el is alhat a párkányon és álmában leszédül. Régen volt egy macskám, aki elaludt a teraszon, leesett és szilánkosra tört a lába. Pedig csak kb egy emelet magasságú volt a terasz.
Nem érdemes kísérletezni, bármikor bekövetkezhet a baj. 3.ról is nagyot tud esni.
Nekünk háló volt az ablakon és beburkoltuk a teljes erkélyt is, hozzá sem nyúltak. De sokan írják, hogy felmászik rá a cica, élesíti rajta a körmét (főleg a szúnyoghálón), úgyhogy eleinte érdemes felügyelet alatt tartani.
Lehet, hogy úgy néz ki, hogy nem ugrana le, de ez nem garancia semmire. Pont elég, ha egyszer leugrik, vagy csak megindul és lecsúszik, szerintem nem érdemes a macskára bízni a saját biztonságát.
Itt vannak macskahálók tájékozódásképp. De csibeháló is megteszi kb ugyanilyen vagy olcsóbb. De egy kisebb lukú rács is jó, amit találsz a boltban, barkácsboltban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!