Holnap kapok egy kiscicát, hasznos tanácsok?
Hát a legfontosabb tanácsom az ivartalanítás. Akkor nem fog napokra elcsatangolni, nem fog a többi kandúrral verekedni. Az előző is azért tért haza összeverve, mert tüzelési időszakban a kandúrok összeverekednek a szukákon.
Tehát, ha ivartalan, nem megy oda, ahová nem kellene.
A betegségeket pedig a megfelelő oltással tudod megelőzni.
Illetve a rendszeres időközönkénti féregtelenítés.
Ha ezek megvannak, sok problémát megelőzhetsz.
Ebben az évben már semmiképpen se engedd ki az utcára! Nem tud a bundája felkészülni az idei télre! Kinti macskává azután váljon, hogy megkapta a kötelező oltásit és ivartalanítva, féregtelenítve legyen! 9-12 hónapos kora körül ellehet kezdeni a ki szoktatást:Addigra megszeret, bízni fog benned, tudni fogja, hogy te törődsz vele!! Amire szüksége lesz: alom tálca, alommal,egy hozzá tartozó kis lapát, itató-etető edény, kaparófa.
Az alom elkülönítve legyen az etetőjétől és fontos, hogy mindig tiszta legyen, mert akkor mellé fogja végezni a dolgát!
Szóval: 1. OLTÁSOK amit évente érdemes megismételni
2. IVARTALANÍTÁS akkor nem fog verekedni és elcsavarogni!!!!
köszönöm! :) az előző tűrte ha csesztettük. a legviccesebb mikor betettem az ölembe a térdemre hosszában (segge a hasamnál)párom meg felüléseket csinált vele... nem reagált semmit csak majdnem bealudt :D
meg elkezdtem játszani egy ággal a földön körbe körbe, macskának tetszett és ment az ág után körbe
Azért nem kell a széltől is óvni, fölösleges egy évig a lakásban tartani.
Nekem most egyéves a kiscicám. Mikor tavaly elhoztuk akkor először ő is bent lakott, az udvarra vezető folyosón kialakítottunk neki egy kis zugot éjszakára, napközben bent volt velem a szobákban. 2-3 hét után elkezdtük kivinni néhány órára (természetesen vele voltunk közben), hogy a másik macska meg a kutya is megszokják. Néhány hónap után már ő állt sorban az ajtónál, hogy menne már kifelé. Azután már "kintibenti" macska volt, este 10-11 óra körül bejött, bent aludt a helyén, reggel 7-8 körül kiengedtük. Vicces azóta, hogy megfordult az egész, most már nappal bejön, alszik egész nap, aztán megy neki az éjszakának.
Oltások, féregtelenítés nagyon fontos! Sajnos én olyan helyről kaptam a cicát, ahol nem kapta meg az első oltását és férges volt mire haza hoztuk. Nem lett komolya baja szerencsére.
Ivartalanítás a mászkálás ellen.
Játéknak szerezz vagy csinálj neki egy (sok, fogyó termék) nemez labdát. Az enyém imád labdázni, de a pingpong labdát nem bírja a szájába venni és ha begurul valami alá nehezen vagy nem is tudja kipiszkálni. A nemez labda viszont puha az apró szálakba bele tudja akasztani a karmát, könnyen a szájába veszi. Sajnos az aktív játék hamar elhasználja, jó ha egyszerre többet is csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!