Nem tudjuk hova tenni a kinti macskát (többi lent)?
Hát egy kint nevelkedett macskát biztosan nem fogsz tudni beszoktatni lakásba, úgyhogy szerintem azzal kár is próbálkoznod. Csak szenvedni fog, folyamatosan ki akar majd menni, ha besokall, akkor meg a ti életeteket keseríti meg, tönkretesz mindent. Ha egyszer szabad volt, az maradjon is szabad.
A szomszéd nénis megoldást akartam én is javasolni, hogy ha van olyan, akire nyugodt lélekkel rábíznátok (akár úgy, hogy felajánljátok, hogy a kaját veszitek ti, csak helyet adjon neki), az a cicának és nektek is jó. Nem is muszáj a közvetlen szomszédnak, ha pár házzal odébb lakik valaki, aki megbízható, annak is lehet. A cica hamar megszokja, hogy máshol kap enni, ha beengedik maguk mellé a lakásba, akkor ott érzi majd, hogy biztonságban van, oda vissza fog járni. Esetleg valami megbízható rokon, osztálytárs, aki szívesen gondját viselné, az is megoldás lenne. Akkor viszont figyelni kell, hogy ha máshová viszitek, egy pár napig, hétig legyen bezárva, hogy megszokja az új gazdákat, az új szagokat, ne egyből meneküljön. De át lehet szoktatni.
Esetleg fészbukon cicamentő angyalok, csinálsz képet a cicusról, felrakod, leírod a történetét, hátha valaki magához venné. Ott rengeteg cicabarát van, egy próbát megérne szerintem az is, ha más nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!